Hade Werme fått bestämma hade inte Melodifestivalen hamnat i Örebro


Staffan Werme är lite fångad av en stormvind. Igår stod det klart att Örebro får ”Andra chansen”, alltså typ förlorartävlingen, i nästa års Melodifestival. Festivalen ska äga rum på Conventum Arena, den mässhall som blivit en enorm succé. Som, om Staffan Werme styrt kommunen även förra mandatperioden, inte hade funnits. Baby goodbye liksom.

Enligt alla logikens lagar hade inte Örebro fått Melodifestivalen nästa år om inte mässhallen byggts, för då hade det inte funnits någon arena som hade kunnat ta emot hela evenemanget. Empty room. Så hade Folkpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet fått sina viljor igenom hade det inte blivit speciellt mycket schlageryra i Örebro.

Nu blir det det, tack vare Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Moderaterna och Krisdemokraterna som förra mandatperioden beslutade om mässbygget. Det gör ont för Werme idag att se sanningen i vitögat så Folkpartiet har helt enkelt beslutat sig för att blunda för historian.

Karolina Wallström, Örebros näst mäktigaste politiker, förde med mig en konversation på Facebook som lyder:

John Johansson: Staffan Werme mars 2006: ”Har någon där ute i cyberrymden hittat några argument för att bygga den nya kommunala mässladan? I så fall: HÖR AV DIG!”
about an hour ago · Delete

Karolina Wallström: Det handlade aldrig om att inte satsa på en mässa. Det handlade om rätt plats, rätt storlek och bästa möjliga mässlokal. Tur att nuvarande ledning jobbat så bra med att få till detta och lyckats få in Melodifestivalen i mässan.
58 minutes ago

John Johansson: Staffan Werme juni 2006: ”Nu ska kommunen bygga mässa. Det blir de svaga eleverna och de sårbara äldre som får betala. ”

Staffan Werme mars 2006: ”Örebro Mess and Trade center” (min stavning:)). I sanning ett bra namn!

Staffan Werme mars 2006: ”I dagens NA kunde vi läsa om att det snart skulle vara klart med en mässhall i Örebro. Eller i vart fall så skulle ett beslut fattas. Jag suckar.”

Karolina Wallström augusti 2009: ”Det handlade aldrig om att inte satsa på en mässa.”

Ni är för roliga ibland!

Men i morgon är en annan dag… Och det som var sant igår kan man ju glömma bort i champagneyrorna.

Det bästa är i alla fall att Örebro nu får Melodifestivalen, och att framsynthet lönar sig och skepticism straffar sig.

Diggilo Diggiley liksom.

Björn Sundin bloggar här.

1 tanke på “Hade Werme fått bestämma hade inte Melodifestivalen hamnat i Örebro

  1. Glöm Melodifestivalen, koalitionskamraterna S och V kommer väl att fira mot kungafjäsket den 21 augusti. S ställer väl upp för Vänsterpartiet när det kniper. Murad har ju bevis för den ”folkliga vreden” och då hakar ni väl på. Ni skall ju regera ihop!

Lämna en kommentar