Ska någon behöva dö innan stockholmslagen slängs ut?


Ny läktarskandal på Råsunda. Den… jag vet inte, sjuttielfte i ordningen. Och föga förvånande är det två stockholmslag som är inblandade. AIK och så det lag som typ är inblandad i alla av de värsta skandalerna, Hammarby.

Jag har sagt det förrut och jag tvekar inte att säga det igen. Stockholmslagen måste ut ur Allsvenskan. Även om de rent idrottsligt hör hemma där är det alldeles uppenbart att klubbarna inte gör det som behövs för att stävja och stoppa bråkstakarna.

Givetvis inser jag att Svenska Fotbollförbundet inte kommer våga slänga ut stockholmslagen så då får de väl tvingas till nåt konstruktivt istället. De borde antingen köra med tomma läktare, att välja att göra det frivilligt, eller stänga av hela supporterklackarna. De borde upphöra med alkoholserveringen och låta alla som kommer in på läktarna få blåsa i alkometrar.

Det tror jag int SvFF heller vågar. Utan de lär väl få fortsätta – till någon dör. Då kanske alla inser att jag faktiskt har rätt.

16 tankar på “Ska någon behöva dö innan stockholmslagen slängs ut?

  1. Detta var något av det mest komiska jag nånsin läst.
    Skriv inte om saker du inte vet ett skit om är du snäll.

  2. Jag håller med dig, de personer som kommenterat har ju uppenbarligen inte argument nog för att bemöta det du säger. Väck med Stockholmslagen, idioter hör inte hemma i fotbollen och ingen ska behöva dö p.ga en idrott

  3. Varför är det alltid någon som skriver kommentarer som ”Du har aldrig varit på fotboll” eller ”Du vet inte vad du skriver om” när man bloggar i det här ämnet?

    Det funkar ju inte att ha det som det är med otroligt kostsamma polisinsatser, skadegörelse m.m. Hur kan man säga emot det???

  4. De serverar lättöl på råttsunda, och hammarby i alla de värsta skandaler, 2004?? Du vet troligtvis inte ens vad som hände då.. Jag har har också en åsikt om det mesta men vet jag inte vad jag pratar om så håller jag käften och håller det för mig själv.

  5. Det hjälper inte om någon blir mördad av huliganerna. Fotboll är alltför viktigt för att förhindras av sådana futiliteter.

  6. Ja du.
    Stockholmslagen gör mer än vad som krävs av dem, de har störst kompetens inom området. Efter skandalderbyt på Söderstadion var polisens bedömning att ”Hammarby har gjort allt man kan kräva av dem, och mer därtill”.

    De arbetar något enormt med det här, men vad tusan kan man göra om någon bestämt sig för att jävlas? Åskådarna visiteras redan i dag, ska vi börja med latexhandskar? Ifall du hänger med….

    ”Vågar inte slänga ut”… nej, tack och lov finns det inga sådana regler. Regeln som gav Hammarby tre minuspoäng förut togs dessutom bort, när det blev uppenbart för alla hur fel det var att straffa en klubb sportsligt för något som inte har med det att göra.

  7. Besinna dig. Jag gissar att du vilken fredag eller lördagskväll som helst hittar ett större antal grabbar runt torgen i Örebro som råkar i luven på varandra. Precis som i vilken annan mindre eller medelstor svensk stad som helst. Eller vad säger du om Borgholm på Öland runt midsommar? Eller torget i Åre under sportlovet? Eller i stort sett vilken annan plats som helst där tusentals unga män med lite öl i kroppen från olika stadsdelar eller olika städer plötsligt skall trängas på en liten plats? Hur mycket bråk förekommer inte runt i stort sett varenda stadsfestival runt om i landet? Skall du klappa igen, stänga och förbjuda allt? Eller är det bara fotbollen och Stockholm du är ute efter? Varför det? Vad har du för agenda?

    Som sagt. Besinna dig. Tänk efter. Fundera i termer av sans, måtta och omdöme.

  8. Det är helt uppenbart att författaren aldrig satt sin fot på en fotbollsarena. Varför?

    ”Även om de rent idrottsligt hör hemma där är det alldeles uppenbart att klubbarna inte gör det som behövs för att stävja och stoppa bråkstakarna.”

    Både klubbarna och supporterföreningarna lägger extremt mycket tid och pengar på att minimera fotbollsvåldet. Exempelvis har Djurgården idag ca 40 personer som är portade från alla hemmamatcher. En stor del av våldet har flyttat ut från arenorna till gatorna istället. Frågan är om klubbarna bör ta ansvar för vad enskilda personer, som nödvändigtvis inte ens är medlemmar i klubben, gör på andra sidan stan långt innan eller efter matchen.

    ”De borde antingen köra med tomma läktare, att välja att göra det frivilligt, eller stänga av hela supporterklackarna. De borde upphöra med alkoholserveringen och låta alla som kommer in på läktarna få blåsa i alkometrar.”

    Svenska Fotbollsförbundet har dömt klubbar att spela hemmamatcher inför tomma läktare i över tio år nu. Uppenbarligen skadar det ingen annan än klubben ifråga som får lägga stora pengar på böter istället för till exempel säkerhetsarbete. Angående alkoholserveringen så serveras det endast lättöl på matcherna.

    Kontentan: Vad många inte förstår är att fotbollsvåld inte kan kontrolleras av fotbollsklubbarna eftersom det i grund och botten är ett samhällsproblem och en fråga om kultur. Klubbarna kan arbeta förebyggande med sina egna supportrar, sköta säkerheten kring egna matcher och identifiera och porta ligisterna från matcherna. Däremot är det samhället som bär ansvaret för att dessa människor överhuvudtaget använder våld.

  9. Jag håller med dig och jag har följt GAIS i ett årtionde. Men det kommer inte att hända så länge AIK och det genomkorrupta SvFF sitter i samma kåk på Råsunda. Banden är för tajta och SvFF, liksom LO och sossarna, alltför styrt från Stockholm.

  10. Många argumenterar enligt principen att det inte är klubbarnas utan samhällets fel att folk slåss, slänger fyrverkeripjäser, angriper poliser, väktare, spelare – på fotbollsmatcher.

    Det är ett underligt argument som inte har speciellt mycket bäring i verkligheten. Visst har samhället ändrats, men folk har slagits i alla tider. Det som är extremt nytt i Sverige är läktarvåldet. Det är inte samhället som förändrats, det är fotbollskulturen. Och i och med att det är på klubbarnas arena får faktiskt klubbarna ta ansvar och förbjuda huliganerna. Och då de inte klarar av det får man ta krafttag mot klubbarna.

  11. Håller (självklart) inte alls med John. För argumentationens skull vore det intressant att tillämpa den kollektiva bestraffningen som John föreslår på andra områden: män kör i högre grad både för fort och fulla (säkert går det att hitta vissa städer som är värre också) – förbjud män (kanske från vissa städer) att köra bil, eller reglera vilka bilar de får använda!

  12. De här gossarna är kriminella. Finns ingen anledning att stänga av dem. Stäng in dem! Eller avveckla fotbollssporten – vad ska vi den till?

Lämna en kommentar