Thorsten Flinck borde ha stängts av!


Sexuella trakasserier, eller sexuellt ofredande, är brottsligt. Dit hör bland annat tafsande.

Graden av allvar i tafsande är givetvis varierande. Det går inte att likställa tafsande med våldtäkt, bara för att de båda är sexualbrott. Att ta på någons kön innanför kläderna är en grov form av tafsande, medan en ”klapp på rumpan” är en mindre grov form av tafsande. Ändock – en form av tafsande. Det vill säga, sexuella trakasserier eller sexuellt ofredande.

Att begå en sådan handling är brottsligt. Att göra det inför miljoner människor torde innebära att brottet relativt enkelt kan bevisas.

För några veckor sedan var det precis det som skedde när Thorsten Flinck tog Gina Dirawi på rumpan. Det är möjligt att Gina Dirawi inte led avsevärt av det. Det är möjligt att hon inte alls brydde sig i långa loppet. Att hon förlät honom. Jag menar att det inte spelar någon roll. Thorsten Flinck borde, som ett exempel statuerat av SVT, stängts av från Melodifestivalen.

Nu är han istället i Globen. Och jag tycker att det är lite besvärande att se hur han hyllas av folk, att detta slätas över…

Skulle SVT ha stängt av Thorsten Flinck så hade det varit att visa att nej, sexuella trakasserier är inte ok. Det hade skickat en signal till gubbar och män, unga pojkar och för all del det ytterst minimala fåtal kvinnor, som sporadiskt eller vanligen kränker andra genom att ta på dem på ett oönskat sätt. Det är inte så att en ”rumpklapp” ska bestraffas med livstids fängelse, men det SKA visas att det inte är ok.

Därför borde Thorsten Flinck inte ha fått tävla ikväll.

Annonser

6 thoughts on “Thorsten Flinck borde ha stängts av!

  1. Såg diin blogg genom DN. Haha, tar du inte livet för seriöst nu? Det beror väl på hur man tar någon på ändan också.

    Oj, nu fick jag se att du sysslade med politik. Försök få lite avslappnad stämning i Sverige istället, och inte hoppa på folk ständigt och jämt. Sverige är rätt humorfritt och det är fan inte bara Alliansens fel.

  2. Ping: Flincks kyssar och smek | På Uppstuds

  3. Är faktiskt beredd att hålla med Augusta! Det beror väl på hur den som ”utsätts” uppfattar det? Och såvirr jag förstått så har Gina förlåtit. Jag försvarar inte sexuella övergrepp men jag sörsker problematisera lite..

  4. Hej! Uppmärksammade Flinckskandalen först nu och hittade ditt inlägg på googlesök. Jag tycker du resonerar helt rätt och så tyckte jag att du såg bekant ut. Så såg jag att du var från Örebro, vi har ju träffats inom den politiska sfären. Kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s