Vill Miljöpartiet att Atlas Copco ska flytta?


På kommunfullmäktige i onsdags diskuterades en formfråga som Kommunfullmäktige måste ta på grund av ärendets storlek. Ska Örebroporten bygga en lagerlokal vid Örebro flygplats, något de vill.

Miljöpartiet röstade mot av det kända skälet att de vill stänga Örebro flygplats. De argumenterade med klimathotet som grund och lät oss andra minsann få veta att vi måste starta lokalt med förändringarna om vi ska nå resultat.

Debatten höll i sig till en minsann påpekade att om vi stänger Örebro flygplats så försvinner Örebros tredje största arbetsgivare Atlas Copco någon annanstans (Örebro kommun och Fas 3 är de största).

Då tystnade Ia Malmqvist, Miljöpartiets kommunalråd tvärt. Men frågan är varför. Hon borde väl rimligtvis vara beredd att betala priset för att stänga flygplatsen och också stå upp för det.

 

Annonser

One thought on “Vill Miljöpartiet att Atlas Copco ska flytta?

  1. Så det var Atlas Copco som var företaget ”Flyget”, som Örebroporten har slutit avtal med? Vi trodde att det kunde vara något flygbolag, eller Flygvapnet, men det gick ju inte att få något svar på av socialdemokraterna i fullmäktige, trots upprepade frågor. Eller är det här samma gamla dimspridning á la WUC?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s