Äntligen en kommunledning som för dialog!


Mycket av tiden ägnas som sig bör åt fredagens besked att vissa program ska flyttas från Wadköpings Utbildningscenter. Idag berättar Thomas Esbjörnsson hur dialogen ska gå till, lite mer i detalj.

Dialogen är verkligen A och O i sådana här frågor. Alla elever och personal som av förståeliga skäl är oroliga för förändringar och för vad framtiden innebär för dem måste få svar och kunna föra fram sin oro.

Vi lyssnar! Det är självklart för oss och vi kommer att vara tillgängliga på alla fronter.

Tillgängliga är tydligen också oppositionspolitikerna Kent Persson och Staffan Werme, som idag besökte WUC. Det är lustigt, för när de ville (vilket de fortfarande vill) lägga ner Rudbecksskolan dök ingen av dem upp.

Vi var inte inbjudna till dagens möte i och med att det ordnades av oppositionen. Däremot har vi redan besökt både WUC och Virginska och kommer att återkomma. Vi har berättat för eleverna att de kan höra av sig. Vi får just nu många mail, vi svarar på alla. Det är demokrati när den fungerar som bäst…

Men tyvärr beter sig oppositionen fortfarande som om vi inte gör detta och ljuger medvetet i kör. Det är synd, men vi fortsätter envist med dialogen och samtalet. Så bygger vi Örebro starkt!

Annonser

3 thoughts on “Äntligen en kommunledning som för dialog!

 1. John
  Som jag skrev på Kents blogg, så vill jag verkligen schysst dialog, Jag har verkligen försökt de senaste dagarna men du kan inte ensidigt kräva saklighet och respekt du måste visa det oxå! Jag tycker att jag lyckats ganska bra men upplever inte att du är lika tillmötesgående! Rätta mig gärna om jag har fel (men gör det schysst)!!!

  Häromdagen anklagade du mig för att vara oresonlig, men när jag öppnar för saklig och balanserad dialog så orkar du bara en liten stund sen visar du just detta – oresonlighet. Och frossande i härskartekniker!

  Inte nog med att ni ”undarhåller information” in i det sista så att det blir en rejäl bomb för såväl lärare och elever som opposition, du ”osynliggör” (försöker åtminstone) mig på ett rätt utstuderat sätt! Jag är medveten om att jag nu riskerar nån form av ”dubbelbestraffning” men jag hoppas innerligt att jag har fel och din balans i början av vår diskussion häromdagen kan fortsätta!!!

  Kom igen nu John, du kan ju om du vill, det har du ju visat! Jag försöker mer kan jag inte göra, men jag förväntar mig faktiskt att du gör likadant tillbaka! Tänk Gyllene regeln om du vill, funkar minst lika bra i profana sammanhang. F.ö. trodde jag på Lena Baastads tydliga uppmaning till oss alla, på utbildnignsdagen på Conventum, att vi skall ha en schysst samtalston i politiken och att visa varandra respekt även om vi har olka åsikter. gärna hårda debatter men med respekt!!! Detta upprepade hon ju så många gånger att hon nästan blev lite tjatig. Men hon har ju rätt!

  I min enfald trodde jag ett detta skulle gälla ALLA politiker, från alla partier. Jag har visat en tydlig vilja att försöka men upplever inte att du riktigt klarar det. Jag vet inte hur rättvis jag är nu men så känns det.

  Sä, kom igen nu och gör ett ärligt försök till sans och balans.Vi lär inte komma överens i sak men vi måste kunna diskutera balanserat! ”Dialog på alla fronter”, var det inte så?!

 2. Ni sossar är likadana överallt i vårt avlånga land!Kan ni inte förstå att socialismen är död?!Och så länge ni kastar skit på andra partier blir ni ju bara skitigare själva…;-)

 3. Karin,

  Som jag skrev på din kommentar på mitt föregående inlägg har jag inte möjlighet att sitta på bloggen och kommentera jämt. Ibland kan det ta ett par dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s