Feg, fegare, Koalitionen…


Koalitionen gör det igen – viker undan när det blåser storm. Det är det beteendet som gör att en Koalition som tappar fem mandat, där ALLA partier gör dåliga val, ändå kan utropa sig som valets segrare och stolt sträcka på ryggen inför sin egna ”framgång”. En helt verklighetsfrånvriden Koalition.

En Koalition som inte tål kritik. Föräldrarna som hade elever på Karlslundskolan känner igen det. Det gick knappt att få tag på Koalitionens företrädare har de berättat. När Varbergaskolan lades ner vägrade Koalitionen att sitta med på stormöten. När nästan 11 000 hyresgäster samlade in namnunderskrifter för en folkomröstning om ÖBO-utförsäljning ville inte Koalitionen lyssna.

Nu gör de det igen.

Igår hade Lärarnas Riksförbund, ett opolitiskt fackförbund, ordnat ett panelsamtal på Rudbecksskolan för att diskutera arbetsmiljöfrågor som orsakats av den av Koalitionen, utan utredning, beslutade nedläggningen av Rudbecksskolan. Det var alltså inte en valdebatt utan ett samtal om kommunala frågor som rör ett viktigt ärende. Som lärarna sade i Tvärsnytt igår – dialogen med lärarna har varit usel från Koalitionens sida.

Koalitionen dök inte upp. Ingen – ingen av sju heltidsanställda kommunalråd dök upp. Ingen av typ 25 politiska sekreterare från Koalitionen dök upp. Ingen av ungefär 300 fritidspolitiker dök upp.

Alla KAN inte ha varit upptagna. Det är omöjligt.

De fegar helt enkelt ur, igen, när det blåser. Det är inte ansvarstagande och det är inte schysst mot lärarna och eleverna på Rudbecksskolan.

Riktigt besviken är jag på Niclas Persson och Miljöpartiet, vars besked inte verkar vara värd vatten. Lärarna trodde faktiskt på dem. Jag måste dock tyvärr erkänna att jag inte är så värst förvånad.

Annonser

2 thoughts on “Feg, fegare, Koalitionen…

  1. Hejsan John. Såg detta i Karlskoga kuriren.

    ”Här verkar dock övertrampen vara legio och därtill välplanerade.

    Värst i klassen är Folkpartiet, som i stadsdelen Vivalla i Örebro delar ut ett flygblad där man på ett illvilligt sätt försöker blanda ihop Socialdemokraterna med Sverigedemokraterna.

    Det handlar inte om något misstag i stundens hetta. Det är välplanerat och smutsigt. Detta från ett parti som gång på gång beskyller Socialdemokraterna för valfusk.”

    http://karlskoga-kuriren.se/ledare/1.1194438-skarp-er-orebropolitiker-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s