På koalitionskurs med verkligheten


Det är idag bara en månad och en vecka kvar till valet den 15 maj. Helt klart är att koalitionens heltidsanställda aktiva blir allt mer pressade, näst instill desperata.

Socialdemokraterna bedriver en valrörelse som i stort sett är lika omfattande som den i höstas (på ett rent personellt plan, med dörrknackning, telefonringning etc) medan koalitionen verkar ha svårt att mobilisera. På den superduperhelg som Folkpartiet ska ordna i maj anmälde sig bara ett par från Folkpartiets partistyrelse när ene Örebroledamoten informerade om superduperhelgen. Med tanke på att det är två örebroare i Folkpartiets partistyrelse var intresset minst sagt svalt.

De rykten som går om Moderaternas afterworkträffar på Clarion hotel torsdagar omkring 16.30 (jag gör lite reklam här så kanske det kan komma någon mer) är att Clarions lobby sällan skrikit mer tom.

Mot det ska sägas att Socialdemokraterna har knackat uppemot en  4700 dörrar (ett härligt gäng knackade 300 dörrar bara idag!), att vi delat ett omfattande dialogprogram i tio områden och fått in mängder av svar som vi just nu är i full färd med att bearbeta, och att vi snart kommer att börja dela ut vårt valprogram till alla hushåll i valkretsen. Stämningen är på topp och den desperation som präglar koalitionen är snarare hos de socialdemokratiska medlemmarna att jämföra med en kämparglöd och entusiasm!

Koalitionens desperation börjar nu allt mer tydligt märkas i deras språkbruk. Hade det inte varit för det allvarliga i saken att han faktiskt, fortfarande, är högst ansvarig för skolfrågor, är radioinslaget där Lennart Bondeson skriker om Rudbecksskolan nästan lite komiskt. Komiken byts ut till tragedi när det blir allt tydligare att koalitionen tänker bryta det löfte de gav för någon vecka sedan om fortsatt gymnasieverksamhet i Borgen medan Karro rustas för att istället, forcerat genomföra en utrensning av Rudbeck.

Kent Persson har det riktigt, riktigt tufft. Jag tycker nästan lite synd om honom. Förutom att det allt mer splittrade moderata laget i Örebro försvagats ytterligare av att förre toppmoderaten Hannah Ljung nu lämnat M för Centerpartiet är det helt uppenbart att Moderaterna i Örebro inte har någon politisk kompass eller styrning.

Heltidsvolten igår är sådant som kanske moderata kärnväljare inte bryr sig om, men de nya väljarna som Moderaterna hoppades stjäla från framförallt oss gillar inte sånt. De moderata kärnväljarna tappade dock Moderaterna när de voltade om skatten och ÖBO. Men Moderaterna rustar givetvis för skattesänkningar och några satsningar på välfärden kommer det inte bli – det blev det ju inte nu trots att pengar uppenbarligen har funnits i och med att kommunen gick med en miljard i överskott – med koalitionen i ledningen.

Koalitionen har inte bara backat från vallöften som de gav i höstas, de backar också från löften de ger idag. När koalitionen presenterades in ”förskolesatsning” (som ju är helt urvattnad på trovärdighet efter det kaos koalitionen åstadkommit) berättade hur många förskoleplatser de lovade skapa. En vecka senare var den siffran 10 procent lägre.

Är det trovärdigt? Är det något du känner förtroende för?

Rudbeck, förskolan, heltider – där är tre frågor där koalitionen gett besked under våren som de sedan, direkt efter, backat ifrån.

Den 15 maj bestämmer 27 000 örebroare om Örebro ska gå framåt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s