Det kan inte vara sant…


Igår tog den mordmisstänkte 52åringen livet av sig, en händelse som är tragisk på alla sätt. Spekulera i skuld tänker jag inte göra, men är mannen skyldig hade det varit bättre om efterlevande till kvinnan hade kunnat fått svar – svar som nu mannen tog med sig in i döden. Dessutom hade mannen då också fått sitt straff. Är han oskyldig är givetvis tragiken helt ogripbar. Att något sådant kan hända på häktet i Örebro, igen, är ofattbart.

Idag drabbades åter Örebro av en chockartad händelse. En händelse som också drabbar Örebro universitet igen. Idag mördades en 24årig kinesisk utbytesstudent i ett bostadsområde i Örebro, lite söder om universitetet. Örebro universitet får återigen genomgå ett krisarbete, efter mordet på Fuat Deniz för några år sedan, styckmordet där även den igår avlidne misstänkte mannen arbetade liksom tidigare offret, våldtäktsförsök och så vidare. Universitetet har fått mer än sin beskärda del av av fruktansvärda händelser.

Serievåldtäktsmannen, i söndags dessutom en till gruppvåldtäkt på Kungsgatan i centrala Örebro, ett rån av en matbutik och tidigare idag rånades en kiosk på Almbyplan där butiksägaren fick lov att uppsöka sjukhus på grund av det våld han drabbades av. Ovannämnda styckmord och mordet på Fuat. Mordet idag.

Det. Räcker. Nu!

Jag tycker det är så djupt tragiskt att det snart inte går att beskriva det mer. Händelserna har absolut ingenting med varandra att göra, att de sker i Örebro är ren slump (det hade varit lika tragiskt var de än skett) men nu sker de de facto i Örebro och det måste få ett stopp. Nu räcker det!

Det ofattbara har igen skett i min hemstad. Jag lider med alla vars liv slås i spillror av allt det som skett under alla år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s