”Förtroendet” för koalitionen


Kent Persson vill att det blir ett omval där koalitionen ”återigen” vinner örebroarnas förtroende. Problemet är att det aldrig skett.

Koalitionen skapades 2006 EFTER valet. Det fanns inget meddelande innan valet att Miljöpartiet skulle gå över till högeralliansen. Med andra ord har örebroarnas förtroende för koalitionen bara ”prövats” en gång – i valet i september.

Oavsett hur man vrider och vänder har vi ett valresultat och i första valet som örebroarna fick chansen att rösta på koalitionen blev resultatet:

Moderaterna – hälften så stora som Socialdemokraterna fast de i riket blev nästan lika stora.

Folkpartiet – tappade – hälften så stora som 2002

Kristdemokraterna – tappade
Miljöpartiet – mindre än i riket trots att man var större 2006
Centerpartiet – halverades

Att skriva att örebroarna återigen ska ge koalitionen förtroende är faktiskt komiskt. Förlustinsikten hos koalitionen har FORTFARANDE inte sjunkit in. Det är faktiskt skrämmande.

Annonser

3 thoughts on “”Förtroendet” för koalitionen

 1. Det vore mer intressant att disskutera sakfrågor,eftersom du hela tiden glömmer bort att räkna procenten, MP fick fler röster 2010, både procent och antal än 2006 trots att MP var tydliga med att man ville fortsätta styra med de borgerliga partierna. Om sedan riks blir lite bättre så är det kul men några storstäder drar upp siffran rätt ordentligt.
  Stora utmaningar ligger framför oss i alla partier, ett hållbart samhälle både socialt och ekologiskt kräver nytänkande och att flytta fokus.

  Läs Thure Jadestig och sätt på lite bra musik, Det är lördag kväll, John! Ha en bra sådan.

 2. Mats,

  Jag håller med dig – men jag tycker det är viktigt att tala om för koalitionen att de faktiskt inte har örebroarnas förtroende.

  Jag hoppas på ett rödgrönt samarbete i Örebro, precis som i landstinget. Det tror jag också Miljöpartiets väljare i Örebro vill ha.

  Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s