Trettondagsfika med nya kollegor


Idag var jag tillbaka på Rådhuset efter nyår, eller egentligen var jag det redan i tisdags på eftermiddagen men idag var jag där igen. Då var det nämligen dags för Trettondagsfika där Örebros politiker bjuder in allmänheten till Rådhuset.

Det kanske bästa (eller jo, det var nog det bästa) den förra kommunledningen i Örebro gjorde när de styrde förra mandatperioden var att öppna upp Rådhuset för allmänheten, om så bara ett par gånger per år. Vi i förra oppositionen riktade i och för sig kritik för att koalitionen (tyvärr allt för ofta) stängde ute oppositionen  och tog kommunens resurser i anspråk och gjorde det hela till ett arrangemang för bara de partierna. Men nu, med en ny kommunledning bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och de fyra borgerliga partierna i Örebro, har de tvingats öppna upp sig.

Nödvändigt och till det bättre!

Idag var faktiskt en riktigt trevlig dag. Jag fick ta två guidade turer runt i huset och vi serverade fika och pratade med människor. Det hela var mycket trevligt. Lena Baastad representerade Socialdemokraterna och intresset kring henne var stort och på de guidade turerna slogs alla av behovet av Örebros första kvinnliga kommunstyrelseordförande när de såg alla porträtterade män på väggarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s