Därför måste vi säga nej till gårdsförsäljning


Tänk så pittoreskt gårdsförsäljning av alkohol låter. Istället för att tvingas trängas i långa köer på fredagkvällarna för att köpa din goda vinflaska från någon liten charmig gård i Sverige så kan du köpa din flaska just på den charmiga gården. Lotta Olsson, som ju ser en chans till att på nymoderat vis vara lite så där liberal samtidigt som man är socialt ansvarstagande, ser gårdsförsäljning som en utomordentligt god sak.

Men nu kommer uppgifter om att gårdsföräljning inte alls behöver vara försäljning på gårdar. Det kan i stort sett innebära försäljning i praktiken överallt. Med andra ord kan det lika gärna bli en spritbutik mitt i stan som på en trevlig liten gård på landet.

Gårdsförsäljning kan låta oskyldigt, men är egentligen ingenting annat än ett första steg till alkoholmonopolets avskaffande. Det bör inte införas!

 

Annonser

3 thoughts on “Därför måste vi säga nej till gårdsförsäljning

  1. Vad är det för fel på att erbjuda möjligheter för bönder att få bedriva handel… Ska staten verkligen förbjuda människor från att köpa, sälja och samarbeta med varandra på egna villkor?
    det tycker inte jag, ett samhälle där en bonde inte har rätt att sälja vissa produkter för att en politiker tycker det är moraliskt fel att sälja sprit från butiker som inte ägs av staten är inte ett samhälle som jag blir särskilt glad av att se.

    Folk får tag på lika mycket sprit oavsett om staten har monopol eller inte det kan man se på att nästan alla ungdomar i åldrarna 12-18 dricker regelbundet och det ska ju inte alls vara möjligt eftersom att det dels är förbjudet och att staten har monopol på försäljningen men ändå så sker det..

    Så varför skulle inte en bonde också få sälja sprit om han nu vill det?

  2. Men att det är affärer inne i staden gör väl ingenting det har vi redan med systembolaget, vad blir skillnaden förutom mer jobbtillfällen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s