Bondeson drömmer önskedrömmar om en rödgrön regering och Werme sågar Kent Persson – allt är sig likt i högerkoalitionen


Efter att vi socialdemokrater presenterade vårt valprogram igår har högerkoalitionen känts lite däckade. Förutom Lennart Bondeson, som genast medgav att en rödgrön regering faktiskt vore en önskedröm.

Bondeson skriver:

”Alla under 25 år ska erbjudas jobb, m.m — om det blir en rödgrön regering. Det är mycket om och men. Det förutsätter också att regeringsalternativet med s+v+mp, är helt överens om en samlad politik, vilket vi ännu saknar besked om”

Det han menar med ”om det blir en rödgrön regering” är det ärliga kravet att en sådan krävs för att ta bort det aktivitetsförbud som råder för Sveriges unga idag. Det tycker alltså Lennart Bondeson att han saknar besked om, hur det blir. Det har inte saknats sådana besked. De har lämnats vid ett flertal tillfällen, både lokalt i Örebro och nationellt. Men som ett svar på Bondesons okunskap kom de rödgröna idag och presenterade ett kontrakt för Sveriges unga. Där står svart på vitt: vinner de rödgröna valet avskaffas aktivitetsförbudet.

Alltså drömmer Bondeson sanndrömmar om en rödgrön regering. Intressant, minst sagt.

Idag skrev också Staffan Werme ett inlägg om sociala medier. Följande stycke är intressant:

”Hur ska man hinna? En sak är väl om oppositionspolitiker, vars enda uppgift är att berätta att man kan göra allt bättre än majoriteten, kan vara ute och uppkopplad hela tiden. Men har man en kommun att sköta får man vara glad för den tid man får.”

Är det oppositionen i Örebro han menar? Knappast.

Annonser

One thought on “Bondeson drömmer önskedrömmar om en rödgrön regering och Werme sågar Kent Persson – allt är sig likt i högerkoalitionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s