Var gärna ett statsbärande parti – vi är en folkrörelse som vill påverka!


Kent Persson har nu i tre (säkert fler) blogginlägg berättat att Moderaterna är det nya statsbärande partiet och att Socialdemokraterna inte längre är ett statsbärande parti. Här är det senaste, här är det näst äldsta och här är det äldsta inlägget.

Jag gillar ju att Kent bloggar. Där får han prata med sina moderata och socialdemokratiska vänner i Stockholmsområdet och med de fruktansvärda halvrasister som brukar kommentera hans blogg (där han håller rent på ett snyggt sätt, det ska sägas). Ofta skriver han samma sak. Kent Persson tror tydligen att jag tycker illa om honom och hans blogg, men det stämmer inte. Jag gillar alla i högerkoalitionen – de är trevliga. De bör inte leda Örebro kommun dock, men det är en helt annan femma.

Men när Kent Persson vill försöka dräpa oss socialdemokrater med att vi inte längre är ett statsbärande parti, och att Moderaterna nu efter fyra år vid makten är det, ja då tycker jag det är riktigt så där ”haha-roligt!”

För ärligt talat, kan ingen på högerkanten tala om för Kent Persson att ”statsbärande parti” är ju inget positivt. Det är ett nidord av ett parti som är så förknippat med statsapparaten att man helt tappat visionerna och bara förvaltar. Att tjänstemän måste vara partilojala för att kunna stiga i rang. Att partiet bara består av en liten maktelit högst uppe som förvaltar staten, inte ägnar sig åt klassiskt partiarbete.

Vi socialdemokrater vill vara ett parti som givetvis påverkar, styr och som driver på utvecklingen i samhället. Men vi vill inte uppfylla det som många ofta pratar om när de brukar kalla oss för ett statsbärande parti. Vi är ett visionärt parti, som lyssnar på folk och förankrar vår politik genom klassiskt valrörelse- och folkrörelsearbete. Bara i Örebro har vi socialdemokrater nu snart knackat 6000 dörrar. Och då har vi knappt ens börjat. Vår politik formas genom vår folkrörelsesjäl som Moderaterna bara kan drömma om.

Så fine – Moderaterna och Kent Persson. Vill ni ägna livet åt att vara statsbärande, var gärna det. Ni kommer få vara det i opposition så klart, men ni kan gärna ägna er åt att förvalta den på oppositionskansliet i framtiden. Det är ett ord som vi socialdemokrater vill komma ifrån.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s