Socialdemokraterna samlade till succé


I helgen samlades över 300 socialdemokrater från Örebro län på Sveriges finaste skola, Skogstorpsskolan i Kumla. Där togs listorna till landsting och riksdag och där diskuterades och det beslutades om det länspolitiska program som vi går till val på i höst.

Vilka listor! Vilken politik! Riksdagslistan toppas av Matilda Ernkrans, Hallsberg. Matilda är en fantastisk politiker – en ung, erfaren politiker med en bra politisk kompass. Av de fem första (Socialdemokraterna har fem riksdagsledamöter idag) så är tre kvinnor – förutom Matilda även nuvarande riksdagsledamoten Eva-Lena Jansson och Alaa Idris, båda Örebro.

Eva-Lena Jansson har på bara fyra år gjort ett stort intryck, och avtryck, i riksdagen. Hennes engagemang för integritetsfrågor har blivit vida känd bland bloggare och som brevbärare och SEKO-engagerad har hon det fackliga i ryggraden. Alaa Idris är den yngsta av de fem kandidaterna, men definitivt inte den minst erfarna. Som ledamot i SSU:s förbundsstyrelse har hon drivit frågor om ungas villkor, bostadspolitik, internationella frågor, integrationsfrågor och mycket, mycket mer. Idag är hon en briljant politiker och person och en bra vän.

Till dessa tre otroliga kvinnor finns två män, också dem mycket kompetenta personer. Lennart Axelsson från Nora är idag riksdagsledamot och arbetar främst med olika sociala frågor. Håkan Bergman, Örebro, är landstingsråd med ansvar för sjukvårdsfrågor och kommer göra ett bra arbete i riksdagen också.

Dessa fem (men givetvis hoppas jag att det blir fler) kommer göra ett utmärkt arbete i riksdagen som lagstiftare. Jag ska med glädje arbeta för att de ska få bli valda med ett ordentligt och starkt väljarstöd i ryggen.

Landstingslistan i Örebro toppas av Jonas Karlsson och Irén Lejegren, två politiker jag känner mycket väl och som därmed lämnar kommunpolitiken. Tråkigt för oss, kul för landstinget!

De kommer att få arbeta med ett länspolitiskt program som är konkret, tydligt och gediget. Det är ett socialdemokratiskt program med en socialdemokratisk inriktning. Det stakar ut vår länspolitik i viktiga strategiska frågor för vår region, som jobb, infrastruktur och sjukvård. Nu vinner vi!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s