En timme hit eller dit…


Igår var jag och lövet i Stockholm. Först spatserade vi en stund i hufvudstadens alla affärer (nåja, ett urval är väl kanske mer korrekt) för att sedan inmundiga en i mitt fall delikat pastarulle med kycklingfilé och i Lenas fall en delikat räksmörgås till det lika delikata och facila priset på sammanlagt 290 kronor. Räkorna var handskalade – ej skalade maskinellt. Varför kycklingen kostade som en halv hönsgård vet jag inte, men jag får hoppas att det var för att den levt och dött på det allra trevligaste sättet en kyckling kan leva och dö på. Vattnet var gott.

Sen gick vi, såsom varande ett riktigt par Von Af:s längs med någon av hufvustadens mer celebra gator för att anlända till Östermalmstorg. På Östermalmstorg finns inga duvor. Där finns dufvor. På Östermalmstorg finns inga 08:or. Där finns ”vaddå riktnummer, jag bor i Stockholm så klart!”. Och där finns också en saluhall.

En saluhall har för övrigt Moderaterna i Örebro lovat i år och dar men i Örebro finns snart inga moderater kvar så vem kan låta bli att sova när man ser en moderat lova att ta fram en hall till oss som står pall förstås för både fisk och kött och med risk att Vappelin blir stött vilket han ofta blir när jag lysande utför satir över hans kära M vågar jag tvivelsutan säga att för att hitta hem i valet bör nog han utstå kvalet att hålla vad de säger så jag får fråga efter korv och grejer i samma rum utan att verka dum och så var det inget mer med det.

Vi köpte inget i saluhallen.

Efter det besöket gick vi och tog en kaffe och satte oss vid Kungsträdgården. Där var kungen och anlade sin trädgård. Inte.

Sen gick vi på teatern. Invid Nybrokajen ligger Kungliga dramatiska teatern, där bland annat Ingvar Kjellsson arbetar. Men där gick inte vi på teater. Vi gick istället på China teatern. Och innan någon påpekar att ”det minsann heter Chinateatern för i Sverige så skriver vi ihop!” så vill jag bara påpeka att ”Nehepp, det gör det inte alls, wikipedia upp det om ni inte tror mig!”

Vi gick och såg musikalen ”Hairspray”, och innan ni säger att ”det minsann heter Hair Spray för på engelska så skriver man isär!” så vill jag bara påpeka att ”Nehepp, det heter det inte alls, wikipedia upp det om ni inte tror mig!” Men om ni påstår att Hairspray inte är teater så får jag väl ge er rätt i det. Det är en musikal – Moderaternas bidrag till kulturen – det är helt verklighetsfrånvänt. Mitt upp i allt så börjar folk sjunga. Ohämmat.

Hairspray var mycket rolig. Rolf Lassgård spelade kvinna. Det var roligt. Helena Bergström grät inte. Det var roligt. Eller jo, grät hon inte lite där ändå på slutet? Det är troligt.

Skådespelet var excellent.

Efter musikalen ville vi äta och då Lena ville gå till en restaurang som inte bara serverade kött så gick vi till Gamla stan och restaurangen ”Samborombom”. Nu verkar det som att vi gick dit med flit men det gjorde vi inte. Vi sprang liksom bara på den. Eller, ja, vi gick ju dit ”med flit” – det var ju ingen som tvingade oss, men vi kände inte till att den låg där. Det gjorde den.

Jag åt kött. En riktig argentinsk biff. Att äta kött är ungefär noll klimatsmart. Speciellt inte om köttet är från Argentina.

Efter maten gick vi tillbaka till Kungsträdgården för att där bevittna ”Earth hour show”. På Earth Hour släcker alla sina lampor en timme. Sen tänder man dem igen. Earth Hour är i grund och botten något positivt för att upplysa om någonting som är allvarligt. Nämligen att det blir varmare i världen. Därför släcker vi lamporna så att vi spar lite energi. Det är bra. Prick klockan 20.30 släcktes bland annat NK:s stora roterande klocka av rött och grönt neonljus. 21.30 tändes den igen.

På Earth Hour show uppträdde Andreas Johnsson, Darin, Velvet och Laleh. Bland flera. Svenska cykellandslaget cyklade och genererade därmed elen till showen. Därtill tändes många facklor på scenen. Siemens fick sitt namn nämnt typ tio gånger. Mix Megapol fick sitt namn nämnt typ hundra gånger. Programledaren sade att det ”råder mörker på regeringskansliet, men det kanske det i och för sig gör hela tiden”. Då applåderade folk.

Sen åkte vi bussen hem. Det var en heldag det!

Annonser

5 thoughts on “En timme hit eller dit…

  1. Det var utförligt! Dock var det Rix FM och inte Mix Megapol /Lövet

  2. ”och innan någon säger……” Det hann nå’n göra.
    Det heter inte elen, det heter elektriciteten. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s