Vad kommenterar inte Werme?


Igår skrev Peter Flack en debattartikel i Nerikes Allehanda som jag gillade skarpt. Precis som Flack är jag glad över att Örebro fick Andra Chansen, vilket beror på att den tidigare kommunledningen genomförde Conventumsatsningen som bland annat Staffan Werme och Rasmus Persson var mot. Med andra ord, hade Staffan Werme fått bestämma hade inte Melodifestivalen hamnat i Örebro.

Men Peter Flack problematiserar kring det närmast ohemula fjäskandet för Sveriges television på ett väldigt träffsäkert sätt. Jag tror det var bra för Örebro att få Andra chansen då det ökar chanserna att få kommande stora evenemang förlagda i Örebro. Vi har kapaciteten och möjligheterna! Men det kommer inte att göra Örebro till staden på allas läppar, vilket vissa försöker få det till.

Staffan Werme kommenterar idag i tidningen kritiken från Flack.

Igår berättade också Nerikes Allehanda om Johan Pehrson som under orienteringstävlingen O-ringen vill hyra ut sin modesta bostad i Örebro till en åttadagarshyra på 28 000 kronor, det vill säga en månadshyra på cirkus 110 000 kronor. Nu innehåller visserligen det modesta hemmet fjorton sängar och tre badrum så per bädd blir faktiskt bara priset 250 kronor, så riktigt så där gnidet behöver det nödvändigtvis inte anses vara, men det handlar ändå om en potentiell sidoinkomst på 28 000 kronor, en hyfsad månadslön för de allra flesta. Detta skriver Nerikes Allehanda om och låter läsarna skapa en egen bild, men tryckfrihetens främste vapendragare Staffan Werme tycker det är komplett out of order

Med andra ord har Staffan Werme kommenterat två av Nerikes Allehandas reportage de senaste två dagarna. Men en reportageserie har han lite klädsamt glömt bort.

Nerikes Allehanda beskrivningar över hur Örebro kommun behandlar sin personal går rakt in i hjärtat. Vet man att det kommer i en tid då medarbetarenkäter pekar på allvarliga resultat på flera områden, personalen som påverkats av FRAM mår i vissa kretsar katastrofalt dåligt, samt att den borgerliga kommunledningen under sina år vid makten premierat kommunens personal genom att avskaffa rätten till heltider samt tagit bort den fest som tidigare årligen ordnats för att tacka personalen, blir det faktiskt riktigt sorgligt. Men Staffan Werme är tyst… Jag tror tystnaden blir ödesdiger för honom…

Annonser

2 thoughts on “Vad kommenterar inte Werme?

  1. Ping: Uppsagda sjuka i Örebro kommun är en konsekvens av borgerlig människosyn « (s)andberg

  2. Ping: En framtidsfråga för Örebroarna « Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s