Socialdemokraterna var MOT försäljningen av lägenheterna i Baronbackarna!


Att Socialdemokraterna är motståndare till utförsäljningen av ÖBO:s lägenheter i Brickebacken, Vivalla, Varberga och Oxhagen har förhoppningsvis ingen missat. Men tydligen finns det ett stort behov av att påminna hur det förhöll sig långt bak i tiden… 1993 närmare bestämt.

Även då styrde högern, då med fyra partier. Erik Johansson, M, var kommunstyrelseordförande. Ola Ström var folkpartist.  Olof Johansson var partiledare för Centerpartiet, Alf Svensson för Kristdemokraterna och Bengt Westerberg för Folkpartiet. Bara de nya moderaterna hade samma partiledare då som de i praktiken har nu. Det var en tid som dagens borgare längtar tillbaka till, av flera skäl.

Den 16 december 1993, fem dagar innan jag fyllde 12 år och för drygt 16 år sedan, fattades ett ”medgivandebeslut” i kommunstyrelsen i Örebro, ett medgivande av beslutet i ÖBO:s styrelse en tid innan att sälja fastigheterna på Lars Wivallius väg 77-153 i Baronbackarna. Drivande i kommunstyrelsen var Erik Johansson, M, och dåvarande liberalen och nuvarande riksdagskandidaten för ett parti som vill förbjuda vissa vuxna från att gifta sig, Ola Ström. Motståndare i kommunstyrelsen var ledamöterna från Arbetarepartiet Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Jag säger det igen. Motståndare i kommunstyrelsen var ledamöterna från Arbetarepartiet Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Behovet av förståelse är stort, så igen: MOTSTÅNDARE I KOMMUNSTYRELSEN VAR LEDAMÖTERNA FRÅN ARBETAREPARTIET SOCIALDEMOKRATERNA OCH VÄNSTERPARTIET!!!

Vi röstade mot försäljningen i ÖBO:s styrelse och vi röstade mot försäljningen i kommunstyrelsen. Just nu vill dock kommunister i Örebro sprida ryktet att vi socialdemokrater var de som genomförde försäljningen 1993, men detta är alltså inte sant. För den som tvekar – läs: Protokoll Kommunstyrelsen försäljning av ÖBO:s lägenheter i Baronbackarna.

OBS: Jag vill här skriva att jag inte avser den insändarskribent som var i tidningen idag, utan personer som driver denna fråga på Facebook. Den insändarskribenten i tidningen idag hade fel, fel, fel, men hans politiska sympatier är inte intressanta i sammanhanget!

Annonser

One thought on “Socialdemokraterna var MOT försäljningen av lägenheterna i Baronbackarna!

  1. Ping: Rädda Sverige,nu! » Killarna som inte kan räkna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s