Örebro måste få en kommunledning som tar jämställdhet på allvar!


Örebro behöver en ny ledning! På grund av åtskilliga skäl måste vi alla hjälpas åt för att åstadkomma ett maktskifte i Örebro  i september. Processen med Rudbecksskolan, nedläggningen av Varbergaskolan, utförsäljningen av ÖBO, ombyggnaden av Köpmangatan, viljan att minska försörjningsstödet för de allra mest utsatta örebroarna (som lyckligtvis ett stort opinionstryck lyckades stoppa), realisationen av Gustavsvik och Ånnaboda är bara några av de många skälen till varför Örebro efter valet måste få en rödgrön kommunledning som vill att det i Örebro växer fram nya jobb istället för större klyftor. Örebro kan bättre och exemplen på hur kommunledningen misskött sitt jobb och sina uppdrag är allt för många för att det ska vara hållbart.

Men också på ett av de absolut viktigaste områdena som finns har den nuvarande kommunledningen gjort alldeles, alldeles för lite (eller för mycket, men då har det varit fel saker). Högerkoalitionens jämställdhetspolitik har varit och är undermålig!

Det första man gjorde när man tog makten var att avskaffa rätten till heltid för personalen i Örebro kommun. Sysselsättningsgrader är definitivt en jämställdhetsfråga och konsekvenserna av avskaffandet syntes snabbt i statistiken. I många förvaltningar har sysselsättningsgraderna sjunkit snabbt och det enda som räddat sysselsättningsgraderna att inte bli markant lägre är att personalstyrkan minskat på grund av besparingar.

Socialdemokraterna går tillsammans med Vänsterpartiet till val på att återinföra rätten till heltid i Örebro kommun. Det är ett tydligt vallöfte! Mot det ska ställas en koalition som uttryckligen sagt att man inte tänker prioritera heltider då ”det är för dyrt” och en potentiell ledare för Moderaterna som visserligen sagt att han är för heltider, men med tanke på det inflytande Moderaterna (inte) har i nuvarande koalition är det ett löfte skrivet i vatten.

Och tittar vi på ordförande i nämnder och styrelser, ja – då ser det ut så här:

(Alla foton: www.orebro.se). Observera – detta är inget skämt. Det ser ut så här. Detta är ordföranden i styrelser och nämnder, samt kommunfullmäktige. Efter den 19 september kan Örebro, Örebro län och Sverige styras av starka kvinnor i form av Lena Baastad, Marie-Louise Forsberg-Fransson och Mona Sahlin. Och vi lovar att ha en lååååååååååååååångt bättre könsuppsättning på våra ordföranden). Är ni med?

Annonser

2 thoughts on “Örebro måste få en kommunledning som tar jämställdhet på allvar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s