Någonting är brunt i landet Sverige


Att Ilmar Reepalu sagt en del minst sagt korkade saker i Malmö har säkert inte undgått någon. Han har sedan fått förklara sig och nu torde det stå klart för alla att Reepalu varken är antisemit eller skyddar de som uttrycker antisemitiska uttalanden.

Nu är det Göran Hägglunds tur att förklara sig. Igår på Agenda debatterade Krisdemokraternas partiledare med Mona Sahlin, S, och då levererade han följande slutsats, nämligen att Ilmar Reepalu ”inte kan stöta sig med andra grupper i Malmö. Vi talar om vänstermänniskor, vi talar om muslimer.”

Att Göran Hägglund så flagrant drar alla muslimer över en kam är långt värre än att han gör det med ”vänstermänniskor”. Jag tycker debatten blir fullkomligt patetisk om man lägger allt krut på att debattera huruvida muslimer eller judar har det värst idag. När människor blir hotade, hatade, angripna på grund av sin religion/etnicitet är det fruktansvärt, oavsett om det drabbar judar eller muslimer. Antisemitismen är en uppenbar faktor i Sverige, än idag. Det är dock så att islamafobin definitivt också är en faktor i Sverige idag. Genom att ställa grupp mot grupp bidrar Göran Hägglund i allra högsta grad till att vidmakthålla den ordningen.

Sverigedemokraterna hyllar nu Göran Hägglund. Det är dags att han förklarar sig.

Annonser

3 thoughts on “Någonting är brunt i landet Sverige

  1. Men vad är det som Hägglund har sagt som är fel? Han har sagt att de antisemitiska hatbrotten i Malmö i huvudsak begås av muslimer och av personer på vänsterkanten. Jag arbetar som polis i Malmö och kan bekräfta att han har rätt. Han har INTE sagt att SAMTLIGA vänstermänniskor eller SAMTLIGA muslimer ligger bakom brotten. De som försöker få andra att tro att det är nazister som ligger bakom brotten springer bara SD:s ärenden (omedvetet såklart) eftersom alla vi som bor i Malmö känner till vad det här handlar om.

    Detta är inte konstigare än att man rapporterar om våldsbrott begångna av fotbollssupporters. Om anhängare till MFF slåss mot anhängare till HIF så känner jag mig varken träffad eller uthängd trots att jag håller på MFF. Alla fattar att det handlar om en liten klick.

    Konstigare än så är det inte.

  2. Johan,

    Du trot att alla vet att det ÄR så, men det är inte det Göran Hägglund sade. Och tyvärr finns det människor i detta land som faktiskt uppfattar saker och ting såsom de sägs rätt så svartvitt. Dessvärre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s