För att inte bry sig om opinionssiffror…


… känns det ändå som om Kent Persson har en något överdriven fascination för dem och ett närmast maniskt behov av att ha en åsikt om dem.

Den 7 mars (idag): ”Inför valet kommer det att hända mycket. Opinionen kommer att bölja fram ochtillbaka. Det förvånar mig dock att rätt många på den rödgröna kanten redan räknat hem valsegern. Det om något kan straffa sig.”

Den 7 mars (idag) ”Socialdemokraterna och de rödgrönas lycka kan bli kortvarig. Lika kortvarig som just en opinionsmätning håller aktualitet. Dagsnoteringar är liksom inget annat är just dagsnoteringar. Idag publiceras dock en annan typ av mätning /…/ Men som sagt, detta är bara dagsnoteringar. Men idag kan man vara strålande glad.”

Den 6 mars (igår): ”Jag tror att alliansen har en god chans att vinna valet 2010. Lokalt bedömer jag möjligheten som mycket stor. I riket kanske till och med än större. Denna bedömning gör jag trots dagens opinionsmätning. Miljöpartiet går framåt. Imätningen så har både KD och C god marginal ner till 4% spärren.”

Den 2 mars: ”Dagens opinionsmätning är besvärande för C. Nu gäller det dock att hela alliansen hjälper till och får fart på just alliansen.”

Den 26 februari: ”De rödgrönas önskedröm kommer inte att falla in. Just nu glädjs de rödgröna åtproblemen som Centern befinner sig i. Att skadeglädjen är den enda sanna glädjen är kanske mer sann än vad man vill erkänna.”

Den 22 februari: ”Med stora rubriker skriks det nu ut att Fredrik Reinfeldt har tappatförtroende.”

Den 19 februari: ”Återigen så visar opinionsmätningar att när det blir politisk debatt om sakpolitiken så vinner moderaterna och alliansen. I dagens mätning så minskar avståndet mellan blocken igen”

Den 14 februari: ”Så resultaten av den så kallade ”superveckan” kan nu läsas av i opinionsmätningarna. I dagens SIFO så går alliansen starkt framåt och de rödgröna minskar. Skillnaden mellan blocken är nu inom felmarginalen igen.”

Nä, jag orkar inte fortsätta…

Det enda man bör säga om opinionsmätningar är väl egentligen att av alla tusen och åter tusen mätningar vi sett under mandatperioden har de rödgröna vunnit tusen och åter tusen medan alliansen har typ vunnit noll. Men av alla hundratals inlägg Kent Persson skrivit om opinionsmätningar har han inte vågat skriva ut den sanningen, en enda gång.

Annonser

7 thoughts on “För att inte bry sig om opinionssiffror…

 1. ja blunda gör ju ett problem mindre

  skit i Malmö Stockholm och Göteborg

  hoppas dock att du ej sköter din ekonomi och ditt liv och din städning på samma sätt.

 2. I floden av mätningar har dykt upp sajter där man sammanställer alla de senaste mätningarna. En sådan är http://svenskopinion.nu/

  Svensk Opion.nu redovisar per den 6 mars en blockskillnad på 49,4 för De rödgrön och 43,7 för Alliansen. Sd får 4,9.

  Jag har räknat om det i mandatskillnad och då får De rödgröna majoritet med 176 mandat. Alliansen får bara 156.Sd skulle få 17

  Se grafik och läs mer på Svensk Opinion,nu:s hemsida

 3. De opinionsmätningar som genomförs ger jag inte mycket för eftersom de sällan eller aldrig redovisar osäkra väljare eller potentiella soffliggare. Detta har historiskt varit opinionsinstitutens svaghet.
  En viktig fråga är hur de osäkra väljarna kommer att hantera frågan om vilket block som är mest regeringsdugligt och då kommer Lars Ohly med stor sannolikhet vara tungan på vågen. S+V+Mp måste redovisa vilken ministerpost Ohly kandiderat till!
  Blir Ohly finansminister, försvarsminister, utrikesminister eller vad?

 4. och man kan konstatera att sossar bara gillar opinionsundersökningar när de är positiva för dem själva, annars är oppinionsundersökningar inte relevanta och felaktiga. Faktum kvarstår, utan miljöpartiet har oppositionen inte en chans. Skrämmande nog är att miljöpartiet i princip inte sagt någonting sedan 2006. Peter Ericsson har kommit med en del uttalanden som han sedan rakt motsäger 2 -3 dagar efter (bla rörande datalagringslagen) annars har det varit knäpp tyst. Sossarna går bara fram elelr är stabila när Mona Sahlin INTE syns i media. Så fort hon börjar prata så tappar S

 5. Egentligen gillar jag inte opinionsmätningar, och det lilla urval av Kent Perssons alla kommentarer angående dessa var både snälla och dumma mot oss socialdemokrater. Jag tycker inte bloggar blir speciellt intressanta när de kommenterar varje liten mätning vi ser varje dag.

 6. Peter J Lennartsson tror att väljarna gör samma bedömning sv politiker som han själv. Så är det inte. De som nu har det mest kärvt är ledarna för de partier som stöttar M. De som ligger under eller nära spärren. Maud Olofsson t.ex. har inte sina egna med sig.Det märker vi tydligt utanför Stockholm.

  De rödgröna har stort stöd bland unga med och den trenden förstärks. Vidare har de stöd av 50-60 procent av kvinnorna.Mona Sahlin och har egen majoritet i delar av landet och hon blir allt starkare bland löntagarna.

 7. I do accept as true with all of the concepts you have offered in your post. They’re really convincing and will definitely work. Still, the posts are very brief for beginners. May you please extend them a little from next time? Thanks for the post. gabacegccdeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s