En miljon samtal – nu börjar Sveriges största samtalskampanj!


Idag drar den gång, den socialdemokratiska valrörelsen. Nu börjar Sveriges största samtalskampanj, där målet är 1 000 000 personliga samtal fram till valdagen och 5 000 nyrekryterade valarbetare fram till Första maj. Tillsammans, sida vid sida, ska vi den 19 september 2010 göra Sverige till Möjligheternas land, där fler jobb istället för ökade klyftor växer fram.

Det går att välja en annan färdriktning för Sverige. Vägen är inte utstakad. Istället för en av Europas högsta ungdomsarbetslöshetsnivåer vill vi se ökade kunskapsnivåer i den svenska skolan. Istället för skattesänkningar för lånade pengar och ekonomiska underskott vill vi se en bättre ekonomi genom fler jobb. På det sättet kan välfärden förbättras. Den 19 september väljer du vilket Sverige du vill ha.

Socialdemokraternas samtalskampanj är Sveriges största politiska samtalskampanj – någonsin! Alla partier kommer i valrörelsen att annonsera och affischera, men det som skiljer oss socialdemokrater från de övriga partierna är att vi är det enda folkrörelsepartiet kvar i Sverige. Vi behöver inga anställda för att genomföra våra samtalskampanjer – när valrörelsen verkligen hettar till om ett par månader kommer mycket av arbetet snarare handla om att fördela ut allt folk på olika arbetsuppgifter, inte att hitta folk som utför dem. Ändå behöver vi bli fler! Fler unga, fler äldre, fler undersköterskor, fler industriarbetare, fler akademiker, fler personer med utländsk bakgrund, fler funktionsnedsatta, fler kulturarbetare, fler välfärdsarbetare, fler arbetslösa – Socialdemokraterna är ett parti för, med och av alla vilket märks på våra utåtriktade aktiviteter. Alla får plats, och att delta i vår samtalskampanj kräver inte att du har varit medlem i speciellt många dagar. Faktum är att det inte ens kräver att du är medlem – även du som bara sympatiserar med Socialdemokraterna och vill arbeta för en ny politik i Sverige är välkommen att delta!

Också i Örebro kommer vi att arbeta på samma sätt. Via dörrknackningar och telefonringningar kommer vi att föra många samtal – målet är 40 000 stycken  – och du behövs i det arbetet! Ring 019-16 71 10 eller gå in på socialdemokraterna.se/orebro för att anmäla dig.

Självklart kommer även samtalen att föras på Internet. Facebook, Twitter, bloggar och hemsidor är viktiga redskap i valrörelsen 2010. Socialdemokraterna är helt klart Sveriges starkaste ”internetparti”, när det gäller kvalitet och kvantitet. Moderaternas taktik verkar vara att låta ett par tre stycken moderater skriva mycket och ofta men sällan särskilt intressant eller spännande. Jag tror att Socialdemokraternas ”myller” av intressanta bloggar är en betydligt bättre väg att gå. Men även här behövs fler. Jag vill inte självhävda mig, men kan jag få i genomsnitt ett par hundra besökare per dag till min blogg kan alla det. Bloggen är ett unikt redskap att föra en trevägskommunikation (det du skriver, det folk kommenterar och det alla andra läser) med hundratals, kanske till och med tusentals besökare, varje dag.

Johan Ulvenlöv skriver här, Johan Westerholm här och Peter Andersson här, för att ge några exempel på andra sossar som bloggar om samtalskampanjen. Fler kommer det att bli. Nu kör vi!

Annonser

5 thoughts on “En miljon samtal – nu börjar Sveriges största samtalskampanj!

  1. Ping: Möjligheternas parti vill bygga möjligheternas land | Haninge Posten – Blogg

  2. Ping: Claeskrantz.se » Mitt bidrag till S samtalskampanjen 3 års bloggande och 4-5000 samtal i månaden

  3. Ping: Knackelibang « Kent Valdemarssons blogg

  4. Vår sektion ställer inte upp….inte gratis.. det sa facktanten! Inte på fritid aldrig på fritid..men betalar de från Sveavägen så ….

  5. Jag vet inte vem du är och vilken ”sektion” du företräder, men om ni är beredd att ligga på sofflocket och se Sveriges möjligheter försvinna, fackens makt minska, orättvisorna och klyftorna öka – vad skiljer dig er då från dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s