Hon som ska toppa KD:s tredje lista


Här i Örebro går Krisdemokraterna fram med två listor i riksdagsvalet. De påstår att de vill maximera sina röster då de båda förstanamnen har ”olika kontaktnät” – därför tror de att 1,5 procent av väljarna vill rösta på listan med den gamla ledarskribenten och 1,5 procent av väljarna vill rösta på han den där som tydligen sitter i riksdagen nu. Två röstmagneter, I’m sure.

I själva verket handlar det så klart om en rädsla för splittring och att både Lars-Axel Nordell och Ola Ström säkert sagt att de inte ställer upp om de inte får toppa. Och sådana rubriker har nog inte Krisdemokraterna riktigt råd med.

Idag presenterade sig kvinnan som jag nog tror Krisdemokraterna redan nu vill värva och ha på förstaplatsen på en tredje riksdagslista. Konsulten och språkvetaren Eva Sternberg skriver idag på Expressens debattsida att Birgitta Ohlsson inte borde ha accepterat regeringsposten då hon i juni ska föda sitt och sin makes första barn.

Hon skriver att hon avbröt sina studier på Handelshögskolan, och så som det verkar känns det som att hon även avbröt sina studier på lågstadiet ty hon verkar tro att Sveriges huvudstad är Bryssel då Birgitta Ohlssons make ska bli ”pappa där”. Nu ligger ju regeringskansliet inte i Bryssel så han kan lämna och hämta sina barn på svenska förskolor hur ofta han kan (även om givetvis Birgitta Ohlsson är riksdagsledamot igen då barnet börjar på förskolan).

Föreningen ”Barns rätt till föräldrarnas tid” där Eva Sternberg är engagerad är en av Krisdemokraternas nära föreningar. Föreningen brukar tala på Krisdemokraternas arrangemang, även i Örebro, så det hela är inte alls lika ufo-betonat som det kan tyckas.

Men det är klart… skulle KD ha en kvinna på en av tre listor vore det ju kvotering. Dessutom har ju Eva Sternberg barn. Så hon kanske ska kedjas fast vid spisen i åtminstone hundra år till…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s