Trodde inte att Moderaterna kunde sjunka lägre – men…


… det kunde de uppenbarligen.

För tio dagar sedan skrev en trettioårig kvinna, Alexandra, en debattartikel där hon frågade rent frankt om någon ville ha hennes utförsäkrade liv. Alexandra är trebarnsmamma, har tidigare varit sjukskriven men blev vid årsskiftet utförsäkrad i och med att Moderaterna hade bestämt att efter X antal dagar så får man inte längre någon sjukpenning, oavsett om du har hunnit bli frisk eller ej.

Alexandra beskriver ett helvete. Och helvetet består till viss del på faktorer som inte beror på den nuvarande regeringen, och som som därmed inte hade varit borta med en rödgrön regering. Men allt är inte omöjligt att göra något åt – beviset mot det är att den borgerliga regeringen gjort något åt det. Och de har gjort det värre, mycket värre.

Att de själva inte vill erkänna detta är en sak. Per Schlingmann förstår givetvis att sjukförsäkringsfiaskot kommer bli en av den så kallade ”Alliansens” hårdaste nötter att knäcka i valrörelsen. För mot högerns stupstockspolitik står de rödgrönas alternativ, med rehabiliteringsinsatser, arbetslinje med friskhet som motivation istället för ett fixerat kalenderdatum, och högre tak och 80 procents sjukpenning för fler (med målet att bli alla).

Men Moderaterna nöjer sig inte med att ge sin i en debatt med oss rödgröna. Nu öser de ut sitt veritabla förakt mot enskilda människor som protesterar, som berättar hur det är.

Smaka på det här: ”Tydligare kan hon inte säga att hon inte är särskilt intresserad av att få möjlighet att försörja sig själv och sina barn. Hon vill vara kvar i sjukförsäkringen, ha sin försörjning därifrån och gå fri från krav.”

Hon är alltså Alexandra.

”Vänsteralliansen lovar att sådana som Alexandra ska kunna vara fortsatt sjukskrivna så länge det behövs. ”

”Sådana som…” Vad är det för en ”sort”?

”Det tror vi till och med Alexandra kommer att hålla med om en vacker dag. ”

De använder sig av orden ”till och med”. Som att hon vore den värsta sorten… ”en sån där”…

Den moderata människosynen beskriven kärnfullt av socialförsäkringsutskottets moderate ordförande Gunnar Axén och den moderata ledamoten i samma utskott, Helena Rivière. Alliansfritt Sverige skriver bra här om hur sjukt det är. För jag tror ärligt talat att det är något sorts ”all time low” när man tar enskilda personliga fall och fullkomligt rackar ner på människor på det här sättet.

Moderaterna kan vara nya, gamla eller mittemelann – det spelar ingen större roll. Det är samma politik som de alltid fört.

Annonser

3 thoughts on “Trodde inte att Moderaterna kunde sjunka lägre – men…

  1. Jag säger det igen. Ta det lugnt, Det röda laget kommer att vinna valet. Efter det kommer alla problem att lösa sig. Ohälsan kommer att försvinna spontant. Alla kommer att känna hur initiativlusten att arbeta kommer tillbaka när man får vara sjukskriven med 80% av lönen (eller mer) på obestämd tid. Arbetsförmedlingen kommer inte att behövas längre eftersom alla kommer att få jobb i den nya miljöbaserade industrin. Jobb som alla älskar och som är utformat precis efter varje individs egna behov och önskemål. Ingen kommer att vilja ha svartjobb eftersom det är coolt att betala skatt. Och med hjälp av höjda skatter kommer alla att känna sig trygga. Och kan då bjuda varandra på glass för dom höjda löner och pensioner som alla givetvis också kommer att få.

  2. Självklar ska de rödgröna vinna valet i höst.synd det är 8 månader kvar där detta vansinne får forts ,där de sjuka ska skickas till arbförm för att Alliansen sagt dagarna är slut,det har skapats så mycket onödigt lidande för sjuka människor som beh ha lugnt för att läka.ALDRIG ALDRIG mer ska sverige styras med den människosyn utan någon som helst empati för medmänniskor .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s