128 nya medlemmar på två veckor – Socialdemokraterna i Örebro står starka inför valrörelsen


Nyss var det verkligen fyra år kvar. Alldeles nyss var det ett år kvar. Och nu har ytterligare fyra månader gått. Nu återstår enbart åtta futtiga månader innan det äntligen sker. Den 19 september 2010 kan bli det vackraste datumet i mannaminne. Fredrika har namnsdag också – symboliken i det är enorm – Statsministern blir en kvinna… Mona!

I Örebro kommer valrörelsen att bli intensiv. De senaste veckorna har jag pulat med provvalsfoldrarna inför Socialdemokraterna i Örebros rådgivande provval. Medlemmarna får där chansen att säga vad de tycker om valberedningens förslag på listor. Sen blir det ju medlemmarna via deras representanter på Socialdemokraternas årsmöte som avgör listorna slutligen. Jag har som sagt suttit med provvalsfoldrarna och låt mig bara säga – vilka kandidater! En enorm mix av erfarenhet och nyhet, ung och gammal, city och landsbygd, öster och väster, född i Sverige och född i andra länder, yrkesarbetande, pensionär, student. Det kommer bli en bra lista!

Snart tar också Socialdemokraterna i Örebro sina valriktlinjer inför valet. Mer om det i februari, men för att göra den nyfikne lite lugnare – de är bra… riktigt bra!

Men kandidater till trots, valet avgörs av medlemmar och budbärare. Och de blir bara fler. Igår kunde vi berätta att Socialdemokraterna i Örebro under årets första två veckor fick 128 nya, betalande, medlemmar! Bara för att ge lite perspektiv är det i storleksordningen vad de små partierna i Örebro har i medlemsantal. Detta sägs inte för att skryta, utan bara konstatera att Socialdemokraterna i Örebro uppenbart lockar folk inför valet och förhoppningsvis också efter valet. Vägen till maktskifte i Örebro är sannerligen stakad!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s