Gråta hjälper inte, Kent!


En mörk dag för alliansen, med både Centerpartiet och Krisdemokraterna under fyraprocentsspärren. Och väljarna dömer ut sjukförsäkringssystemet en masse.

Det gör den mest luttrade allianspolitikern lite vilse.

Kent Persson tycks på fullt allvar tro, att om bara alliansföreträdarna gråter lite med de som drabbas, så löser sig allt. I det ligger ju ett grovt feltänk. För det första är det signifikativt att säga att det är en regering man drabbas av, vilket ju folk gör. Sverige har en regering som svenskarna ”drabbas av”. De nya sjukförsäkringsreglerna är en katastrof och Kent Persson vill, istället för att göra någonting åt detta, att alliansföreträdarna ska visa empati mot dem man slår på.

Mer vilsen framstår Kent Persson när han verkligen gläds åt att Paul Ronge tydligen har funnit två stycken moderater som är empatiska – varav då Kent Persson är en. Det är ju i och för sig kul för Kent Persson, att han är en av två moderater som är empatiska, men det säger snarare mer om övriga moderater än om Kent Persson.

Valet i september handlar inte om vem som visar mest empati i form av känslor. Valet avgörs av vilket alternativ som bäst och mest ökar rättvisan i Sverige, först och främst genom att se till att det skapas fler jobb, att äldreomsorgen blir bättre och att kunskapsnivåerna i skolan höjs. Popularitetstävlingar kanske kan vinnas av den med störst hundögon, men val vinns av den med bäst politik. Dagens demoskop mätning ger en fingervisning vilka det är.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s