Hur ska örebroarna ta sig fram egentligen?


Igår och fram till onsdag-torsdag rådet det ett ”kaos” i Örebro. Nej, inte det kaoset – det kan vi alla göra något åt den 19 september, utan ett trafikkaos. Kaoset har uppstått i korsningen Rudbecksgatan – Östra Bangatan, en av de mest trafikerade korsningarna i hela stan. Detta då en bilist kört ner en trafikljusstolpe vilket fått alla övriga att sluta fungera.

Egentligen borde det inte uppstå kaos, ty bilisterna på Östra Bangatan har företräde och borde då rimligtvis kunna köra. Men givetvis vill inte bilisterna på Rudbecksgatan vänta i många sekunder, så de tutar och kör och hoppas på det bästa.

Det vore givetvis på sin plats att komma på det rätt självklara rådet att istället för att köa med bilen, ta bussen! Även om bussar också måste passera den korsningen är det lite lättare för en buss att ge sig själv företräde. Men då måste ju bussarna gå, och det gör de inte i Örebro, ty det är för kallt – även denna dag av nästintill tropisk värme (www.yr.no säger just nu att det är – 9 grader i Örebro, tio grader varmare än igår). Och cykel är heller inte ett alternativ för alla, för många vill inte cykla under vinterhalvåret.

Så hur tusan ska örebroarna ta sig fram egentligen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s