Varför försvarar vissa pedofili på grund av pedofilernas genialitet?


Såg just dokumentären ”Geniet och pojkarna” av Bosse Lindquist om Nobelpristagaren i fysiologi eller medicin 1976 Carleton Gajdusek, mannen som gjorde stora upptäckter av den första prionsjukdomen på olika folk i Guinea.

Mannen som också var pedofil. Inte bara dömd för sexbrott mot småpojkar, i dokumentären erkände han även sitt synsätt om att pojkarna mår bra av sex med vuxna, och de 300-400 pojkar som Gajdusek hade sex med enligt honom själv ”kom till honom”. De tvingades alltså inte.

Hur kan en människa, som är ett sådant geni, bli så komplett galen att han tror på det han säger? Att 8-åriga barn frivilligt väljer att ha sex med en sextioårig man. De flesta människor uppfattar pedofili som någonting sjukt, vilket det också givetvis är. Men frågan är: Vem är sjukast, den sjuke pedofilen eller de människor som försvarar pedofilen på grund av att pedofilen är ett geni?

Lena Einhorn skriver klokt om detta. Just bagatelliserandet av de fruktansvärda brott som Gajdusek begick mot småpojkar är kanske ett ännu allvarligare brott, begångna av forskarkollegor över hela världen. Hur kan dessa genier försvara pedofili?

För mig är det helt obegripligt, och kanske den största lärdomen av Bosse Lindquists dokumentär: Att pedofiler är sjuka en sak, men människor kan försvara vad som helst, bara den som gör saker är tillräckligt genialisk. Vi är inte lika inför lagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s