Vårdnadsbidraget ökar segregationen – Folkpartiet bär ansvaret


När det stod klart att Folkpartiet svek alla sina ideal och anspråk på att vara ett feministiskt och jämställdhetsparti genom att vara med och införa vårdnadsbidraget vet jag att många som tidigare sympatiserat med Folkpartiet var arga. Folkpartiet, ett parti som en gång i tiden gick i framkant för kvinnans rättigheter, fattade nu ett beslut som förde jämställdheten långt bakåt i tiden, utan att det gav något positivt med sig överhuvudtaget.

Det är Folkpartiet, och inte Krisdemokraterna, som bär ansvaret när konsekvenserna av vårdnadsbidraget nu blir tydliga. För Krisdemokraterna har i alla fall varit ärliga – de krävde vårdnadsbidrag om det så skulle kosta hundratals miljarder – det var liksom deras grej. Att det nu visar sig att vårdnadsbidraget tvingar förskolor i invandrartäta områden att lägga ner, att barns språkutvecklning hämmas, är ingenting som rör Krisdemokraterna i ryggen. De bryr sig inte – de vill ha vårdnadsbidrag – no matter what!

De rödgröna är tydliga med, att vid en rödgrön valseger i september, så avskaffas vårdnadsbidraget. De farhågor vi varnade för när vårdnadsbidraget infördes, har besannats. Men även om den enorma olyckan skulle inträffa att de rödgröna inte får egen majoritet efter valet, eller ens får bilda regering, borde åtminstone Folkpartiet ta sitt förnuft till fånga och rösta för avskaffandet av vårdnadsbidraget.

Det samma gäller i Örebro. Blir det maktskifte i Örebro avskaffas vårdnadsbidraget. Men om det, gud förbjude, inte skulle bli så borde åtminstone Miljöpartiet i Örebro och gärna också Folkpartiet, rösta för vårdnadsbidragets avskaffande i Örebro. Innan förskolor börjar läggas när, även här. Och innan barnens språkutveckling går alldeles åt fanders.

Annonser

One thought on “Vårdnadsbidraget ökar segregationen – Folkpartiet bär ansvaret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s