Lena Baastads lag är presenterat – Vilket gäng!


Idag presenterade Lena Baastad sitt lag med de politiker som ska jobba allra närmast henne i valrörelsen. Laget består av:

Lena Baastad, kandidat till kommunstyrelsens ordförande i Örebro
Lena Baastad har av valberedningen föreslagit att toppa listan inför kommunvalet i Örebro 2010. Hon är idag andre vice ordförande i kommunstyrelsen och i programnämnd Barn och utbildning. Lena Baastad är en sann ledare, men goda egenskaper för att leda Örebro kommun inför de utmaningar som kommunen står inför de kommande decennierna. Hon kommer bli en lysande kommunstyrelseordförande och dessutom Örebros första kvinnliga. Hon är 35 år, småbarnsförälder och har många goda erfarenheter i bagaget. Lena Baastad är därtill en lyssnande politiker, en samtalspolitiker och en konsensussökare!

Lars-Erik Soting, arbetsmarknadsfrågor
Lars-Erik Soting är idag fackligt aktiv inom LO och i IF Metall. Han har ett starkt stöd både i facket och i partiet och bland örebroarna. I vårens Europaparlamentsval fick han både numeriskt och procentuellt ett betydligt starkare stöd än vad exempelvis Staffan Werme fick. Han har givetvis både kvalifikationerna och engagemanget som krävs för att arbeta med att skapa fler jobb i Örebro!

Lena Beime, näringslivsfrågor
Precis som Lena Baastad sa på pressträffen idag är Lena Beime ”ny” i politiken, fast hon varit politiskt aktiv i en hel del år nu. Men som egen företagare, med kontakter med några av Sveriges mest folkkära artister som Per Gessle, Björn Skiffs och Peter Flack, för hon definitivt in flera nya perspektiv i politiken.

Björn Sundin, samhällsbyggnadsfrågor
En av Örebros mest erfarna politiker, trots att han relativt sett är relativt ung. Kommer klara samhällsbyggnadsfrågorna galant tillsammans med de övriga där.

Fisun Yavas, äldrefrågor
Fisun Yavas arbetar idag som äldreombud på Länsstyrelsen och har bra kompetens inom det området. Hon har sett vad som behöver göras och har förmågan att göra det.

Thomas Esbjörnsson, barn och utbildning
Med erfarenheter från Lindesberg och landstinget, men också sedan tidigare från Örebro, är Thomas Esbjörnsson en nygammal örebropolitiker. Jag känner Thomas mest från arbetet med ESP-föreningen i Örebro (Socialdemokratiska europaföreningen) och vet att han kommer att göra stor nytta i kommunpolitiken i Örebro framöver.

Alaa Idris, integration och demokrati
Yngst i laget, men rikspolitiskt definitivt mest erfaren. Många år inom SSU har gett henne ett kontaktnät som hon kommer att få nytta av i riksdagen, där hon förhoppningsvis hamnar efter valet. Men i kommunpolitiken fram till valet kommer hon arbeta med integrations- och demokratifrågor, riktiga hjärteområden för henne!

Peter Dahlgren, miljö och klimat
Och det går inte att prata om hjärta utan att i samma mening prata om Peter Dahlgren. Större hjärta och engagemang för miljöfrågor går nog inte att hitta hos en person som därtill har ett stort engagemang för många andra frågor. En breddpolitiker som lever som han lär!

Jag är stolt över att jobba med dessa människor. Vid sidan om dem kommer det givetvis finnas många andra som arbetar i valrörelsen, framförallt alla hundratals medlemmar och engagerade som lägger ner timmar och dagar för att vinna valet i Örebro 2010. Valet 2010 vinns inte av Lena Baastad eller hennes lag – det vinns av alla socialdemokrater som gör en insats! Så låt oss göra det – vi har ett val att vinna!

Annonser

2 thoughts on “Lena Baastads lag är presenterat – Vilket gäng!

  1. Var är bostadsfrågorna? Bostadspolitiken känns alltför avgränsad. Det handlar inte bara om det ska byggas hyresrätter eller bostadsrätter. Bostadsrätter medför fler problem än de som man normalt talar om. Boendemiljön måste förbättras, och inte minst för dem som bor i bostadsrätt (se: http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=4009).

    Tanken med ägarlägenheter var god men det är med besvikelse jag kan konstatera att ägarlägenheterna inte innebär någon förbättring utan snarare bara spär på problemen.

    Idag brister regelverken på ett sätt som gör det fullt möjligt för varje styrelse i en bostadsrättsförening att dölja i princip vad de vill för medlemmarna. Det finns som regel ingen insyn och inget inflytande för den som bor i bostadsrätt, trots att man är både medlem och delägare i föreningen. Hur rimligt är detta?

    Lagar måste förändras så att bostadsrättshavare får något att säga till om i stället för den oligarki som råder i föreningarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s