Det gör vi visst!


”Gör inte det!”, säger Göteborgstidningens ledarskribent myndigt till oss politiker idag.

Det vi inte ska göra är att knacka dörr för att på så sätt prata med människor. Möjligen kan Fredrick Federley få göra det. Och Thomas Bodström. Och Sveriges ministrar (förutom då de stackare som är totalt okända ens där. Var fan tog han högskoleministern vägen egentligen? Krantz? Krans? Cratz?)

För de är nämligen kända. Det är inte vi andra. Inte ens våra duktiga parlamentsledamöter går tydligen att känna igen för kreti och pleti. Tvärtom – de är anonyma förutom då med undantag för någon.

Och därför ska vi andra inte knacka dörr – därför att vi inte är kända. Det resonemanget bygger på en undersökning som Svenska Dagbladet skrev om igår. Den undersökningen spinner alltså GT:s ledarskribent vidare på idag, och tyvärr går han alldeles, alldeles vilse.

Jimmy Fredriksson skriver att det inte går att knacka dörr i Sverige därför att politikerna inte är kända och dels så bygger det svenska systemet på ”partiunderkastelse”. Tydligen har han aldrig varit med på någon dörrknackning arrangerat av något parti (jag har i alla fall inte sett honom när Socialdemokraterna i Örebro knackar dörr) för det går visst att knacka dörr, det går alldeles utmärkt faktiskt, trots att vi är så underkastade. Vi knackar dörr som socialdemokrater, punkt slut. Givetvis presenterar vi oss vid namn, men det är ju inte för att man ska kryssa just den som knackar utan därför att vi Socialdemokrater vill ha ett personligt samtal med den vi lyssnar på så att vi får reda på hur hon eller han tänker.

Vi kommer att knacka dörr under 2010 och vi kommer göra det mycket. Faktum är att vi har knackat dörr mer eller mindre kontinuerligt sedan 2005, givetvis i högre utsträckning 2006 och våren 2009 men vi är ute även mellan valåren och pratar och lyssnar på folk. Det kommer vi fortsätta med. Kända eller okända.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s