Hela regeringen borde hypnostiseras


Att regeringens jobbpolitik helt har havererat står klart för alla som tittar på arbetslöshetssiffrorna och jämför dem med siffrornarna innan regeringen tillträdde. Arbetshöshetsalliansen har misslyckats med det man satte högst på dagordningen och misslyckade regeringar har bara en väg att vandra, nämligen avskedsvägen.

Nu visar det sig att många av de satsningar som regeringen genomfört levererat ett uselt resultat. Det är inte konstigt. Står usla ledare och pekar ut en usel väg blir också resultatet uselt. Sven-Otto Littorin skyller ifrån sig, men inte på sin bristfälliga utbildning utan på hans begränsade makt. Som att någon skulle vilja ge honom mer makt när vi ser vad han gör med den lilla makt han säger sig ha idag.

Det visar sig nu att en av de metoder som arbetsförmedlingen tydligen ägnar sig åt är hypnos. Oavsett vad man tror om hypnos så borde det ju rimligtvis i alla fall vara rätt så enkelt att bestämma sig för att det knappast hjälper arbetslösa. Och även om många arbetslösa säkert har negativa känslor av att först förlora sitt jobb och sen drabbas av regeringens ”trygghetspolitik” och sen därtill hänskjutits till arbetsförmedlingens metoder så är det i första hand inte lindring av dessa negativa känslor genom olika metoder de behöver utan ett jobb. Och det kan uppenbarligen inte någon ge dem, ty några jobb finns inte att få.

Jag tycker att Sveriges jobbpolitik allt mer framstår som ett skämt och ansvariga för de skämten är hästsvans- och öronringsprydde finansminister Borg och fuskutbildade arbetsmarknadsminister Sven-Otto Litorin. Jag tror inte att Peter Dalle skulle kunna ha utformat denna arbetsmarknadspolitik till en Lorrysketch och John Cleese skulle inte kunnat härma den i en Monty Python-sketch. Det är för osannolikt, men tyvärr är det den borgerliga politik som högern i Örebro jublar över (och som Miljöpartiet i Örebro accepterat) och som man också går till val på 2010. Vill du ha den? Jag trodde väl inte det.

Valet 2010 handlar inte längre bara om höger och vänster. Det handlar inte bara om jobben. Det handlar om huruvida vi ska ha en kompetent regering eller ej. Högern erbjuder inte det. Den nuvarande regeringen borde inte väljas om. Den borde hypnotiseras och omprogrammeras.

Annonser

4 thoughts on “Hela regeringen borde hypnostiseras

 1. Problemet med detta inlägg är att du inte kommer med några förslag på hur ni vill skapa ett bättre Sverige. När ni på en kongress klubbar det ena jobbfientliga förslaget efter det andra så spelar det fina namnet ingen roll, er jobbkongress blev ett stort recept på massarbetslöshet.
  Ska det bli någon valrörelse måste ni ju presentera ett alternativ.
  När det gäller kompetens så är det ni som sitter i samma båt som Ohly, det är en tydlig signal till väljarna.

 2. När Socialdemokratisk politik fördes var ju arbetslösheten lägre än vad den kommer vara nästa år, det är en signal till väljarna också.

  Ge gärna ett exempel på ett jobbfientligt förslag från vår jobbkongress!

 3. Inga besked i ditt svar denna gången heller.

  Det är väl ganska talande att för att arbetslösheten ska vara högre under borgerlig regering än socialdemokratisk regering krävs en global finanskris.

  Era förslag som kommer göra människor arbetslösa består bland annat av att införa rätt till heltid, slopa avdrag för hushållsnära tjänster och höjt skattetryck inklusive ny förmögenhetsskatt.

 4. Jag vet inte vad för besked du ville att jag skulle ge – uppfattade ingen fråga.

  Det är väl ganska talande att Sveriges arbetslöshet ökat betydligt fortare än EU-genomsnittet?

  Berätta gärna för mig hur många som blev arbetslösa när Örebro kommun införde rätt till heltider för femtioåriga förskolelärare och hur många fler som fick jobb när ni avskaffade den rätten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s