Orimligt med långa sponsoravtal för kommunens idrottslag


En av de frågor som väcker ilska hos flera örebroare idag är frågan om fördelningen av kommunens sponsorpengar till olika idrottslag. När pengarna efter försäljningen av arenanamnen på Vinterstadion och Toyotahallen såldes till Per Johan Behrn fördelades pengarna som så att ÖSK Bandy fick 60 procent, två stycken små konståkningsföreningar fick 20 procent och Örebro hockey 20 procent. Detta var för nåt år sedan och då spelade bandyn i högsta serien Elitserien och Örebro hockey spelade i det som motsvarar den tredje högsta divisionen.

Nu är läget annorlunda. Örebro hockey spelar idag i högsta serien under Elitserien med lag som Leksands IF, Mora, AIK, Malmö och lokalkonkurrenterna Bofors och Västerås IK. En riktig publikserie med andra ord. Medan bandyn kämpar för att komma upp igen från näst högsta divisionen.

Ändå fördelas sponsorpengarna som så att bandyn ska få 60 procent medan hockeyn ska få 20 procent. En kraftig orättvisa med andra ord! Och heller inte till gagn för örebroarna och Örebro – och det är trots allt det intresset som kommunen primärt bör skydda. Det vore vettigare att söka sponsra en förening som verkar i en publikattraktiv liga för att på så sätt gynna kommunen.

Men avtalen ligger fast.

Roger Andersson, socialdemokratisk kommunfullmäktigeledamot har nu agerat i frågan. Vi får se vad som händer. Borgarna är ju inte kända för att vara snabba med att rätta till orättvisor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s