En pressad Reinfeldt klarar inte valet 2010


Fredrik Reinfeldts popularitet har i stort sett varit oomtvistad från valsegern 2006 till idag, trots att stödet för Moderaterna och Regeringen gått i vågor. Just nu är det stödet på väg nedåt, men Reinfeldts stöd har fram till idag i stort sett hållt i sig.

Men nu pekar alla omständigheter på att Fredrik Reinfeldts stöd är på väg att kraftigt vackla, och det som får honom på fall är hans egen oskicklighet och regeringsoduglighet. För ärligt talat – Fredrik Reinfeldt är inte en speciellt skicklig statsminister. Visst kan han skryta med att han hållit ihop en regering i tre svåra år, men det är varken en ”one-man-show” eller en särskilt stor bedrift när makthungern riktigt svällde över bland landets alla högersympatisörer. Viljan att bryta en högerregering efter tolv år av oavbrutet vänsterstyre fanns inte hos någon, och det visste Fredrik Reinfeldt när han redan i början av mandatperioden började köra över sina allianskollegor, främst de allt mer förbisprungna Krisdemokraterna.

Den senaste tidens prestationer från den man som innehar statsministerposten i vårt land har varit allt annat än excellenta.

Dagens Arena sammanfattar Fredrik Reinfeldts utveckling från framgångssaga till potentiell orsak till valförlust väl. Just liknelsen mellan Reinfeldt och Göran Persson är slående. Oavsett vad man tyckte om Göran Persson ”back then” är det svårt att förneka att bilden av honom som bufflig och arrogant var rätt allmän. Det är den bilden som nu Fredrik Reinfeldt lyckas (?) med att efterapa.

Men frågan är om Fredrik Reinfeldt egentligen vill bli mer lik Göran Persson, eller om det sker omedvetet. Problemet är att Fredrik Reinfeldt aldrig kommer ta efter de goda sidorna och bli en statsman utan bara de dåliga och bli det folk ogillade mest med Göran Persson – en buffel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s