Nu försvarar Moderaterna norska högerns samarbete med Fremskrittspartiet


Jag vet inte vad som har hänt med borgerliga politiker idag, men de har inte riktigt glänst i perfektion dagen efter valförlusten i Norge.

Först statsministerns underliga tungvrickningar om SD-samarbete.

Och nu går Kent Persson, moderat landstingsråd, och statsminister Reinfeldt ut och tonar ner kritiken mot att norska Höyre samarbetar med främlingsfientliga Fremskrittspartiet
. Visserligen tycker Kent Persson att det är besvärligt att Fremskrittspartiet kan få så mycket stöd, men tar inte avstånd från Höyres vilja att samarbeta med dem och räknar själv in deras stöd i oppositionen när han säger att valet blir jämnt.

Så här säger Kent Persson:

”FrP kan inte och ska inte jämföras med SD.” (FrP är Fremskrittspartiet)

Som svar på någon Andreas Krohn som säger:

”Det vore som du påpekar att dumförklara 1/4 av Norge och det är heller inte särskilt seriöst att göra. FrP är ett betydligt bredare parti. /…/ Fremskrittspartiet är betydligt smartare…”

säger Kent Persson:

”Precis så är det Andreas, håller med till fullo.”

Vad är skillnaden på Fremskrittspartiet och Sverigedemokraterna Kent Persson? Fremskrittspartiet vill exempelvis att Norge bara ska ta emot 100 flyktingar per år.

Det är ett främlingsfientligt parti som Kent Persson räknar till den borgerliga samverkan som ville utgöra regering i Norge TROTS att flera borgerliga partier (dock inte Höyre) tydligt tagit avstånd från tanken på samarbete med dem.

Även Reinfeldt räknar in Fremskrittspartiet till Höyres oppositionskamrater. Urban Ahlin kritiserar bra.

Jag är väldigt, VÄLDIGT orolig över svenska högerns uppriktighet när det gäller samarbete med högerpopulistiska partier. De samarbetar med dem i Norge och Danmark, och avståndstagandet är allt annat än tydligt i Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s