Sluta grymta, Kent Persson!


Kent Persson, moderat landstingsråd från Örebro, skriver i en debattartikel i dagens Nerikes Allehanda (ej publicerad på nätet annat än i en delvis annan version på Perssons blogg)

Kent Perssons mening är följande:

1. Det är fel att ta politiska poäng i den pandemi som nu har uppstått (Svininfluensan)
2. Sossarna har en uppfattning i den rätt så stora frågan.
3. Regeringen har ännu inte kommit fram till den uppfattningen.
4. Kent Persson delar Socialdemokraternas uppfattning.
5. Kent Perssons uppfattning är att, i och med att Socialdemokraterna uttryckt en uppfattning (som för övrigt delas av Kent Persson) tar de politiska poäng.
6. Läs punkt 1.
7. Sossarna är dumma som uttrycker samma uppfattning som Kent Persson gör.
8. Kent Persson är inte dum när han uttrycker samma uppfattning som Sossarna gör.
9. Att regeringen inte uttrycker samma uppfattning som sossarna är ett mindre problem än att Kent Persson uttrycker samma uppfattning som sossarna trots att det överhuvudtaget är fel av sossarna, men inte av Kent Persson, att ha en uppfattning i en fråga då påstående 1 gäller för sossarna men inte för Kent Persson som skriver i Nerikes Allehanda att påstående 1 är centralt men att påstående 5 och 4 inte är lika viktiga som påståendet 3 och samtidigt bryter mot påstående 1 som var centralast.
10. Regeringen borde göra ett politiskt utspel att det sossarna säger är rätt.

Kent Persson har förhoppningsvis inte drabbats av någon influensa, fågel, fisk eller mittemellan, men håll med om att han begår en del underliga tankekullerbyttor?

Annonser

8 thoughts on “Sluta grymta, Kent Persson!

 1. Tänk att något så tråkigt som politik kan vara så roligt John. Eller snarare bli så roligt.

  Jag skrattar fortfarande:)!

 2. Politiker är som duvor – ”Först äter dom ur wåra händer – och sen skiter dom på oss – eller rättare sagt – i oss !”, tyvärr tyvärr… 😥

  Duvskiten kan ju tvättas bort – men politikernas… ❓

 3. Vad handlar ditt inlägg om? Har du försökt läsa Kent Perssons inlägg men misslyckats? Det räcker inte med att komma på en rolig rubrik för att plocka poänger om du riktar dig till utbildade människor.

  Kontentan i Kents inlägg i debatten (och seriösa kommentarer om saken) är att alliansen vill utreda vem som ska betala kalaset medan S direkt säger att kommunen ska betala. Kanske är det inte smartast att belasta kommunerna med denna kostnad? Kanske ska den delas mellan stat, kommun och landsting eller mellan två av dessa tre?

  Så länge pengarna inte ska fram omedelbart kan det vara en smart grej att tänka först och agera sedan. Det är kanske skillnaden i hur blocken för sin politik?

 4. Lars,

  ”Socialdemokraterna uppmanar regeringen att snarast sätta sig ner och diskutera finansieringen med Sveriges Kommuner och Landsting och de stora arbetsgivarna. Staten och arbetsgivarna bör bidra, anser (S)”

  Från den av mig länkade SVD-artikeln.

  Jag vet inte om du har tillgång till NA-artikeln men i den skriver Kent Persson:

  ”Min uppfattning är att staten ska ta kostnaden för vaccinet och att landstinget kan ta kostnaden för att utföra vaccineringen.”

  Vem tycker du tänker först och agerar sedan – S eller Kent Persson? Vem tycker du det är som inte har förstått? Vem är det som är mest seriös?

 5. The Puker är inte socialdemokrat, långt därifrån. The Puker var moderat, men anser nu att moderaterna är smygsossar. The Puker lyfter dock på hatten för John Johansson! Du har så rätt! Kent Persson är bara munväder, han babblar på utan att ha någon substans. En framgångsrik metod mot honom är förmodligen att konstant fråga: ”vad bygger du detta på?” och ”vilka är egentligen dina argument bakom dina grundlösa tyckanden?”. The Puker skrattade även gott åt hur du på Kent Perssons sida räknade antalet ”det enda rätta” om Gotlands landshövdings avgång och att du noterade att det inte fanns en enda förklaring varför det var det enda rätta. Om det nu är det enda rätta, varför är då Kent Persson orolig för att hans egen regering inte skall våga göra rätt? Om regeringen å andra sidan hade haft andra skäl för ett annat agerande så hade Kent Persson haft fel om att det bara fanns ett ”det enda rätta”. Kent Perssons fråga om regeringen vågar göra det enda rätta är bara sund om det antas att regeringen består av dumhuvuden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s