Regntips


Just nu vräker regnet ner över Örebro och i stort sett hela Sverige. Därför tänkte jag komma med ett par tips för regniga dagar under sommaren.

Först ett par filmer

– Felon (mycket bra och gripande fängelsefilm med bl.a. Val Kilmer)
– The Wackness (rolig komedi om knark, tonårskärlekar och udda personligheter)
– Alpha dog (Justin Timberlake gör en bra roll i en annan film om knark, brottslighet och gäng. Filmen, trots att den kom 2006, är dessutom aktuell då rättegången om huvudpersonen pågått för fullt och en dom kom så sent som igår den 8 juli)
– Hancock (Will Smith som dekadent superhjälte – småtrevlig film)

En bok jag gärna tipsar om är Ers majestäts olycklige Kurt av Lena Ebervall och Per Samuelsson. Boken handlar om Haijbyaffären under 30-50-talen i Sverige. Kungen, Gustav V, inleder en homosexuell relation med Kurt Haijby som sedan drabbas av samhällets rättsrötemaskineri och begår en hel del övergrepp själv. En osannolik berättelse, som icke desto mindre är sann.

TV-serien Dexter har gått i ett par säsonger i svensk tv och handlar om rättsläkaren Dexter Morgan som vid sidan om sin offentliga profession dessutom är… seriemördare. Skitbra serie!

Via Spotify har jag gjort i ordning en låtlista med några låtar. Också den är skitbra så klart, i och med att det är jag som har gjort den 😉

Kanske faller något någon i smaken. I alla fall var detta ett litet axplock.

Annonser

2 thoughts on “Regntips

  1. Det gläder mej att Elton John finns med på listan, (även om låten inte är en av mina favoriter av honom), men det förvånar mej väldigt mycket att inte någon låt av Lars Winnerbäck är med????? Lägg genast till!!!

  2. Hej! Också jag har läst Ers majestäts olycklige Kurt. Man häpnar över mycket i den boken, inte minst hur en ”vanlig” person kan dels få lägga fram sitt ärende (tillstånd att servera pilsnerdricka i hustruns servering) för Stockholms överståthållare, dels få möjlighet att hyra frack (delvis för trång!) och lägga fram samma sak hos kungen.
    För att inte tala om att två 14-åriga pojkar kunde gå till Gustav V och sälja majblommor!
    Och, naturligtvis, ännu mer hur godtyckligt man kan hantera folk för att skydda överheten från ”skandal”.
    Exempel på hur liten världen är: jag skulle berätta för en väninna om boken och började med att fråga om hon kom ihåg Haijbyaffären. Jaha, sade hon, min pappa och Hajby var hos kungen och sålde majblommor!
    Ack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s