Finns det något roligare än besvikna människor i tidningar?


Så här i nyhetstorketider är lokaltidningarna alltid en källa till outsinlig glädje. Denna blogg följer besvikna människor som inte nöjer sig med att vara besvikna utan även talar om det för oss. Skitroligt! Ty missförstå mig rätt – jag har inte något emot att människor blir besvikna för motgångar. Det jag har svårt för är att de ringer till media för att berätta om deras vardagsmisslyckanden. Och att media följer efter.

Som familjen Laxström som blev alldeles till sig över att de öppnade fyra färdiga vaniljpuddingsförpackningar (Lena vet hur mycket skit de innehåller ty hon läser ”Den hemliga kocken” just nu) och i dessa fanns det mögel. Tråkigt givetvis, en ”shit happens-grej”, men nej, Laxströms ringer till den lokala tidningen och berättar.

Eller Tord-Erik som räknar millimetrarna på jordgubbsförpackningarna. Fem millimeter har de minskat, vilket enligt Tord-Erik kan spara ”stora pengar” till jordbruksodlarna. Att de flesta jordgubbsförpackningarna jag köpt är rågade och inte helt slätstrukna tycks inte bekomma Tord-Erik som gick till tidningen.

Och Kennert (!) som är vansinnig på studenterna på Kalmar universitet för att de inte känner till god bibliotekskultur utan kommer direkt från gymnasiet och raggar och har trevligt, till och med gör att det är värre på universitetsbiblioteket än på en krog.

Eller Bud Anders Gunnar Andersson (!) som blev av med ett par skidor och stavar som han ställde utanför ett hus! Försäkringsbolaget är säkert hans bästa vän.

Och i en tid då allt fler blir feta och chokladkakorna bara blir större och större, liksom normalkonsumtionen av godis stiger, går Hans till angrepp mot After Eight-rutorna som blir mindre, enligt Hans.

Ja, ni fattar. Sidan är stundtals riktigt rolig (men tyvärr även stundtals lite väl plump). Kan dock bli trevlig sommarläsning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s