När bitterheten lyser igenom – varför inte Moderaterna är ett folkrörelseparti


Min hjärna har tagit semester trots att det finns så mycket jag skulle vilja blogga om från dagens kommunfullmäktigesammanträde. Kanske kommer det mer i morgon, både om högerkoalitionens helt fenomenala förmåga att gå från ord till handling (en skola lades ner på en (1!) månad utan vare sig medborgardialog och utredning – det ni!) och högerkoalitionens helt fenomenala förmåga att påstå sig gilla medborgardialog med sedan, när 10800 örebroare vill ha en sådan, strunta i folket. Det är sådant jag vill skriva om, i morgon kanske jag har förmågan att göra det också.

Nu bara ett litet konstaterande.

Hos vissa i högerkoalitionen har den kampanj Hyresgästföreningen framgångsrikt drivit verkligen tagit dem över gränsen till det skvatt galna. Här är ett citat från en kommentar på Nerikes Allehanda från han som aspirerar på att bli landstingsstyrelsens ordförande:

Skrivet 17 jun 2009 14:18 Kent Persson (m)
Då jag sitter i kommunfullmäktige för moderaterna anser jag givetvis att detta är ett bra beslut. Jag måste säga att Hyresgästföreningens övertramp i debatterna återigen tydligt visat att man är ett verktyg för den socialdemokratiska kampanjen mot majoriteten i Örebro. Ganska trist faktiskt.

http://www.kentpersson.se

Ett verktyg. Hyresgästföreningen – ett verktyg. För oss. Oppositionen. Eller nej. för oss. Socialdemokraterna.

Den synen har Kent Persson, Moderaternas ordförande i Örebro län, på föreningar. Inte undra på att Moderaterna är ett toppstyrt parti och inte ett folkrörelseparti.

Men för att liksom bara säga det självklara, för säkerhets skull så att ingen missförstår:

Vi styr inte över Hyresgästföreningen. De styr inte över oss. Hyresgästföreningen håller med Socialdemokraterna i vissa frågor och säkert Moderaterna i andra (och gör de inte det bör kanske Kent Persson fundera på det istället för att angripa dem). Hur kan det komma sig att en stor organisation som ska ta tillvara på Sveriges alla hyresgästers åsikter och tankar inte håller på Moderaterna? Hur kan det komma sig att Moderaterna varje år får pengar från obskyra organisationer som består av näringslivets absoluta toppar? Ett parti för alla?

Annonser

One thought on “När bitterheten lyser igenom – varför inte Moderaterna är ett folkrörelseparti

  1. Sedan att 18 av 20 regionordförande är socialdemokrater och att 18 av 20 av den ledande tjänstemannen på varje kontor är socialdemokrat och att de kommunicerat ut innan valet 2006 att ”Alliansen kommer höja din hyra” utan någon direkt grund det är bara en slump… (alla källor Sveriges Radio)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s