Halverad ungdomsarbetslöshet 2015 – rösta på Socialdemokraterna!


Idag var det valupptakt för Socialdemokraternas valrörelse i Örebro län. Följande är saxat från vår hemsida.

Ett stort antal örebroare fick se Europaparlamentarikern och tredjenamnet på Socialdemokraternas lista Åsa Westlund tillsammans med Lars-Erik Soting, artondenamn på listan, berätta hur Socialdemokraterna ska vinna valet. Åsa Westlund berättade om en del av förslagen som presenterades i Socialdemokraternas valmanifest.

– Vi vill att EU sätter upp målet att till 2015 ska ungdomsarbetslösheten vara halverad. Idag växer ungdomsarbetslösheten snabbt i hela EU och särskilt snabbt växer den i Sverige där idag var fjärde svensk mellan 18 och 25 år går arbetslös. Dessutom vill Socialdemokraterna fortsätta att satsa på ett bättre klimat, bland annat genom att alla länder i EU inför en skatt på koldioxid. Detta finansieras genom ett kraftigt minskat jordbruksstöd, sade Åsa Westlund, socialdemokratisk Europaparlamentariker och kandidat i valet.

Lars-Erik Soting, Socialdemokraternas kandidat i valet från Örebro, talade om hur viktigt det är att gå och rösta och att man kan göra det redan nu på onsdag den 20 maj i förtidsröstningslokaler. Han pratade också om vikten av en socialdemokratisk politik i EU.

– Svenska kollektivavtal ska gälla i Sverige och tyska kollektivavtal ska gälla i Tyskland. Det är en av Socialdemokraternas och mina viktigaste frågor. Högern vill driva en annan politik i EU och därför är det viktigt att vi alla går och röstar i Europaparlamentsvalet, sade Lars-Erik Soting.

Efter talen på Stortorget åkte ett trettiotal socialdemokrater ut och knackade dörr i Varberga, medan några andra delade material i city och några ytterligare ringde till örebroare för att uppmana dem att gå och rösta. På måndag kommer Socialdemokraternas valhusvagn ut och budskapet från Jonas Karlsson, ordförande i Socialdemokraterna i Örebro län var tydligt:

– Alla får komma med och jobba i valet, inte bara medlemmar! Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Ni är välkomna in i vårt valcentrum på Stortorget 19 mellan 8-20 för att medverka till en socialdemokratisk valseger i Europaparlamentsvalet, sade Jonas Karlsson, ordförande i Socialdemokraterna i Örebro län.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s