Tack för ett helt underbart Första maj!


Känner mig alldeles matt och slut i kroppen efter en helt fantastisk dag. Från samlingen för oss som jobbade klockan halv elva till den sista kartongen var inne igen i vår lokal någon kvart över klockan fem på eftermiddagen var det toppen. Många socialdemokrater som kom och hjälpte till, många socialdemokrater på torget redan en timme innan själva demonstrationståget kom fram och torgmötet började, många i tåget och totalt, när det hela väl började, 2000 socialdemokrater.

2000 socialdemokrater på samma plats. När hade Örebros moderater alla sina medlemmar PLUS ytterligare en tredjedel samlade på samma ställe samtidigt, Kent Persson, som ondgör sig så över Första maj? Har de ens medlemsmöten?

Thomas Oredsson höll ett mycket inspirerande tal som var både roligt, bitskt, politiskt och tänkvärt. Samtalet som han sedan ledde med Eva-Lena Jansson, Lena Baastad och Lars-Erik Soting var också bra.

Jan Eliasson var som alltid lysande! Ett tal som handlade lika mycket om orättvisorna i Sverige som den moderatledda regeringen förvärrar som om orättvisorna i världen, i Darfur och Mellanöstern. Men hur lysande Jan Eliasson än var fick han faktiskt inte lika många spontana applåder som Oscar Ragnarsson, ordförande i SSU Örebro. Hans tal blev faktiskt det mest applåderade, och det säger något om dels Oscars tal givetvis, men också om SSU:s ställning idag. Roligt!

Jag hjälpte som sagt till att plocka bort allt, så tyvärr missade jag det intressanta seminarium som ordnades och just nu pågår också en fest som tidningen Örebro ETC ordnar, men jag är så trött efter idag och efter veckan som har varit helt sjukt intensiv att vi nog faktiskt tar och lägger oss nu.

För övrigt är det värt att notera att Lena og deltog idag. En helt underbar insats som solstråle på ett soligt torg!

Till sist – Staffan Werme frågar varför Socialdemokraterna firar Första maj. Svaret är enkelt. För att demonstera mot orättvisor. För att demonstrera mot högerpolitik. För att demonstrera mot dig, Staffan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s