Bra med fräcka ministrar


Jag har inte någon som helst uppfattning om Ewa Björling, den regeringen Reinfeldts TREDJE handelsminister (Maria Borelius var de första åtta (8!) dagarna) och sen var Sten Tolgfors i något år till försvarsminister Odenberg avgick), men nu har hon gjort något som jag gillar. I ett besök på Malta tog hon upp Maltas och katolska länders sjuka syn på kondomanvändning, helt överraskande, när Maltas minister hade väntat sig en frihandelsdebatt. Det ska hon ha en eloge för!

Annonser

11 thoughts on “Bra med fräcka ministrar

 1. Vem är det som har en sjuk syn på kondomanvändning?
  Hur förklarar du att sverige har en av världens högsta siffror när det gäller sexuellt relaterade sjukdomar?
  Vi som är så duktiga på att dela ut kondomer….

 2. 1. Att vi inte är tillräckligt bra på att använda dem.
  2. Att vi har en bra ungdomsmottagning dit unga kan gå med sina problem. Därav inget mörkertal i statistiken.

  Vad är din förklaring? Att kondomer sprider sjukdomarna?

 3. Ewa Björling borde veta att spridning av kondom inte visats ha någon effekt mit HIV o AIDS på samhällsninvå.

  Se denna länkhttp://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/03/27/AR2009032702825.html

  Hon tar möjligen hem en poäng hos vissa i Sverige, men gör sig löjlig i Malta. Mitt förtroende för henne som handelsminister faller. Jag vill att en minister skall sköta sitt jobb o inte blanda in personliga tyckanden och privat kamp mot påven.

 4. Jag föreslår att svenska ministrar och håller sig till ämnet vid möten med politiska motsvarigheter i andra länder; internationella relationer och handel. Sverige gör gång på gång bort sig i internationella sammanhang när man går in på saker som är rent ut sagt banala eller pinsamma. En överviktig kvinnlig minister som stoppar ner kondomprat i munnen på en minister av en annan suverän nation? Detta är med andra ord att göra politik av det privata (sex) – är det sådant som de nya Moderaterna vill stå för – Vänsterfeminism? Det går snabbt utför med Sverige…

 5. Och, promiskuitet, som marknadsförs med hjälp av kondomer, leder faktiskt till FLER fall av aids och andra könssjukdomar. Varför? Jo, folk beter sig så även UTAN kondomer. Man börjar bete sig lösaktigt, sedan åker kondomerna ut genom fönstret och i slutändan har vi ett svenskt scenario. Skönt att islam snart tar över Sverige.

 6. John
  Och varför var det bra? Jag tycker det är oprofessionellt och omoget när hon som minister för fram osakliga budskap utifrån ett privat perspektiv som inte hör till hennes kompetensområde (som minister). Hennes uppdrag på Malta var att representera Sverige som handelsminister, inte som folkhälsominister.
  Men åter till sakfrågan om kondomers ”förträfflighet” att förhindra HIV. Läs länken. det finns inga belägg för att ökad tillgänglighet av kondomer leder till minskad förekomst av HIV. Däremot spelar senarelagd sexdebut och färre sexpartners (=trohet) en mycket större roll. Varför sa hon inget om det?
  Ungdomer i Spanien o Grekland (romersk o grekisk katolska länder) ligger i topp i kondomanvändning. Men förekomsten av könssjukdomar är hög även där.

  Det är en myt att tro att påvens utspel är så fruktansvärt hälsofarligt. Då är det är värre med den svenska inställningen till fri sex.

 7. Roland,

  Hon är företrädare för Sverige och har ett ansvar att föra fram svenska värderingar och åsikter när hon är utomlands, på samma sätt som vi begär av politiker att lyfta fram exempelvis Dawit Isaaks situation och liknande fall.

  Jag tror inte att hon behöver promota avhållsamhet på Malta, det gör de nog själva. Däremot är de dåliga på att prata om kondomer, därför tog hon upp det. Bra!

 8. Varför tror du att malteser är dåliga på att använda kondom? har tyvärr inga siffror från Malta, men här kommer några från närliggande länder som alla är präglade av katolicism. Studien gäller 15 åriga personer vid senaste sex:

  Grekland 86.7%
  Spanien 81.4%
  Portugal 61.5%
  Polen 54.7%
  Makedonien 76.4%
  Kroatien 68.9%

  Jämfört med Sverige 43.9%. Vi har verkligen inget att skryta över. Björling blir inte trovärdig när hon talar om kondomer. Att dessutom dela ut kondomer till katolska präster är ju bara provocerande och omoget. Jag skulle skämmas om jag fanns i hennes närhet vid ett sådant tillfälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s