Splittring i ”alliansen” efter Moderaternas rofferi


Nu börjar det bli slitningar i majoriteten. Riksdagsledamoten Fredrick Federley (C) begär att Moderaterna ska lämna ifrån sig några ministerposter till de övriga allianspartierna eftersom Moderaterna får ”äran” (vad det nu är för ära att få) för regeringens politik medan de andra småpartierna inte får det. Centern är ju på väg att åka ut ur riksdagen idag med extremt dåliga opinionssiffror.

Federley vill att Sven-Otto Littorin avgår som arbetsmarknadsminister (men petar någon annan moderat för att finnas kvar i regeringen) så att Centerpartiet får den posten och att justitieministern Beatrice Ask avgår (och ersätts av en folkpartist (läs Johan Pehrson)) men att även ”Bea” som Federley kallar henne blir kvar i regeringen på någon annan moderats bekostnad.

Fyra moderatministrar bör lämna sina poster för att ersättas av två centerpartister och vardera en folkpartist och en krisdemokrat.

Moderaterna har ju roffat åt sig ministerposter på ett storartat sätt, vilket blir än mer tydligt när man jämför med hur Moderaterna i Örebro kommun har agerat. Här har man lämnat ifrån sig ALL makt (Moderaterna som är största parti har vare sig KS-ordförandeposten, KF-ordförandeposten ELLER någon ordförandepost i de mäktiga programnämnderna). Något mer gentilt kan tyckas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s