Wanja har mycket att redovisa, men ge henne chansen att göra det då!


Alla som kräver Wanja Lundby-Wedins avgång, däribland ingen mindre än jag själv, bör kanske lugna sig lite. Nu verkar det nämligen som att det finns handlingar som tidigare inte varit kända och som möjligen friar henne delvis eller helt från schabblet med AMF-pensionerna.

Igår ”krävde” jag hennes avgång. Idag känner jag att det kanske var överilat – finns det mer att föra fram bör det givetvis göra det. Har hon blivit förd bakom ljuset, vilket jag förvisso finner vara tämligen osannolikt, bör skulden inte falla på henne utan på andra.

Hennes förtroende är allvarligt skadat enligt mig, men visar det sig att hon faktiskt inte fått fulla bilden blir det hela väldigt annorlunda!

Annonser

5 tankar om “Wanja har mycket att redovisa, men ge henne chansen att göra det då!

 1. Visst är det konstigt?

  Nej, men fullt seriöst Kent – jag tyckte Wanja Lundby-Wedins ursäkter från början var dåliga, eller ja, direkt usla! Så låt oss säga att jag ”dömde” henne i tingsrätten, men att hon nu har överklagat med ny bevisning och att hon måste få en ny chans i hovrätten!

  //John (som blev lite stolt över den förklaringen)

 2. Redovisa!!! Ja, det kan man kalla det.
  .
  Vem har, bland annat, haft i ansvar att tillse, att såna här oegentligheter inte sker? Jo, Wanja Wendby-Lundin!! Hon har gjort ingenting i den vägen. Varför? Därför att hon är en oduglig uppkomling. Och inte bara det. Utan dessutom därför att hon är delaktig i konspirationen, och belönas för sitt mygel med smällfeta arvoden i 24 styrelser. Tjugufyra!!!! Liksom hela den mutade LO-toppen. När hon tillstyrkt eländet har hon alltså i det tysta främjat sitt skamlösa egenintresse. Jag säger bara 1 ord:
  .
  KORRUPTION!

 3. Aktiebolags styrelse kan delegera vissa uppgifter till en eller flera ledamöter. AMF Pensions styrelse hade delegerat VDs lön och anställningsvillkor till en ersättningskommitté med tre ledamöter; Göran Tunhammar, Lennart Nilsson (båda Sv Näringsliv) och Erland Olauson (LO).

  Ersättningskommitten lade fram ett gemensamt förslag till Styrelsen att ev godkänna. Förslaget godkändes. Ev. bakomliggande handlingar presenterades tydligen inte.

  Detta betyder att Styrelsen (inkl Wanja Lundby-Weden, LO) godkände ett förslag som stöddes av LO (Erland Olauson, LO).

  Slutsats: Wanja Lundby-Weden litade på vad Erland Olauson föreslog eller de båda pratade inte med varandra!

  Det vi sett och hört nu är efterhandskonstruktioner och försök att komma undan slarv och/eller okunnighet!

  //Kenneth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s