Avgå Wanja Lundby-Wedin


Wanja Lundby-Wedin sitter i styrelsen för försäkringsbolaget AMF. För detta bär hon den nätta ersättningen på 80 000 kronor per år. Utöver detta har hon givetvis en herrans massa andra löner, år 2008 hade hon en total årinkomst på drygt 1,1 miljoner kronor.

Det är bra betalt, men det kanske hon kan vara värd – hon är ändå ordförande i LO och har ett stort ansvar.

Men ska hon tjäna så mycket, och låt oss nu bara fokusera på de 80 000 hon får från AMF som är mer än vad Sveriges alla studenter tjänar per år i studieinkomst och mer än vad de sämst ställda pensionärerna får varje år. En hyfsat ansenlig summa pengar om den läggs på en rejäl lön.

För denna inkomst tycks Wanja Lundby-Wedin göra just ingenting. Läser tydligen varken årsredovisningarna eller lyssnar på möten.

Hon har gjort rejäla fel och det är en sak, men hennes ursäkter är precis som Jan Almgren på svenskan skriver ”patetiska”. Det är de som gör henne omöjlig. Det är de som gör att hon måste avgå!

Annonser

4 tankar om “Avgå Wanja Lundby-Wedin

  1. Ping: Avgår Wanja Lundby-Wedin idag eller imorgon? « Kent Persson (m) blogg

  2. Ping: Wanja Lundby-Wedin - avgå! | Svensson

  3. Varför inte låta fler pampar och fula fiskar avgå – eller till och med tvingas i fängelse? Vad vi behöver, även i Sverige, är en opartiska kommission som går igenom vad som hände bakom kulisserna under finanskrisen. Vilka chefer har smusslat undan pengar eller lurat skattebetalarna? Detta måste komma fram.

    Därför behövs en ny Pecorakommission – skriv på du också!

  4. Man är sååå trött på uppköpta fackföreningspampar och deras wannabies längre ner på golvet. Det är dags att slänga ut latmaskarna och marionetterna ur arbetarrörelsen. Åter till kampen för rätten till ett drägligt liv-Från barndom till pension! Först ska man slita hela livet för att sedan sluta som fattigpensionär. Allt för att svikarna till ”företrädare” gett makten över pensionspengarna till kapitalister. Allt för att tillgodose kapitalisternas krav på avregleringar. Ut med parasiterna och fram för en människovänlig politik. Ut med Wanja, Jan Emanuel, Mona, Margot och de andra girigbukarna. In med människor som vet hur det är att behöva vända på slantarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s