Mansgrisen Sten


Sten har behandlat två kvinnor illa, och tydligen är det inte första gången. Landets försvarsminister, en av Sveriges främsta politiker, har inte lärt sig hur man tilltalar den man talar med på ett korrekt sätt. Det Sten har gjort är att tilltala en man med både för- och efternamn medan två kvinnor enbart titulerades med förnamnet. Solveig och Cecilia, och så Mikael Oscarsson.

Man kan tycka vad man vill om detta – sker det någon gång är det kanske ”ok” och speciellt om det sker könsneutralt, alltså att man även titulerar män enbart vid förnamn. Nu har det dock tydligen inte skett någon gång, och tydligen är det också bara kvinnor som råkar ut för Stens agerande.

Jag tycker det är fruktansvärt. När någon socialdemokrat gör samma sak i kommunfullmäktige, vilket någon gång har skett, brukar det ske någon form av uppläxning. Det är inte ett ”borgerligt” beteende, det är ett manligt beteende. Eller om man så vill, ett barnsligt beteende.

Annonser

4 thoughts on “Mansgrisen Sten

  1. Men John, det var väl inte mycket att komma med. Jag tycker man ska hålla sig till det som gäller, i riksdagen är det tydligen så att man tilltalar varandra med för och efternamn. Men att det är någon stor skandal, det är att ta i. Anka.

  2. NA påstår att det är dumt, så då tycker jag också det!

    Skämt åsido – skandalen består i att det tydligen är ett allmänt beteende hos honom – det är illa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s