Är stödet för monarkin äntligen på väg ned?


Det är sällan, om ens någon gång, som jag använder den så kallade ”skvallerpressens” (till skillnad från den mer nyhetsinriktade kvälls- och dagspressen då antar jag) kolportörer som referens i mitt politiska tyckande, men nu har jag nog fått en anledning.

I en intressant artikel om att egentligen bara Svensk Damtidning höjer på ögonbrynen för det stundande bröllopet (eller ja, det som sker på försommaren 2010, som så … brukligt är) medan övrig skvallerpress, typ Se och Hör, inte bryr sig för fem öre därför att unga svenskar idag inte bryr sig alls om kungahuset anar jag som republikan morgonluft.

Kan det äntligen vara så att det tidigare så orubbade stödet för monarkin är på väg nedåt? Att dagens unga faktiskt inte ens bryr som kungafamiljen som den dokusåpa den har kommit att bli? För i så fall är Sverige kanske moget, att om tjugo, trettio år, avskaffa monarkin och äntligen bli den demokrati vi förtjänar att vara – med en folkvald statschef som symbol för en nation och inte en nation där statschefens främsta merit är att hon är avkomma till sin far.

Annonser

4 thoughts on “Är stödet för monarkin äntligen på väg ned?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s