Det var en gång ett centerparti…


”Det var en gång…”. Så lyder inledningen på x antal sagor skrivna för barn (oftast) för att berätta om något som inte allt för sällan faktiskt aldrig var. Det var liksom inga prinsessor räddade från drakar av prinsar. Det var inga troll. Det var inga sju dvärgar. Det var ingen som sov i hundra år. Det var liksom bara en lögn.

Och det var en gång ett centerparti…

Men idag var det centerpartiet inte mer. Centerpartiet öppnar nu upp för mer kärnkraft. Det är en extrem kursändring som i praktiken vore det samma som att Socialdemokraterna skulle bli för orättvisor. Det är liksom partiets själ som nu försvinner, och reaktorerna (ordvits) låter inte vänta på sig. Nu splittras Centerpartiet. Rejält också!

På kort tid har Centerpartiet övergivit två av sina viktigaste kärnfrågor (ny ordvits, skratta!). Först övergav man decentraliseringen, när man gick med på Moderaternas nej till nya regioner. Nu överger man även detta. Centerpartiets grund har tidigare varit hyfsat miljömedvetena allmänborgare som ogillar centralisering och tror på den lilla människan i den stora världen. Nu är det Stureplan, maktfullkomlighet och ryggradslöshet som står högst på dagordningen.

Det är 591 dagar kvar till valet.

Annonser

3 thoughts on “Det var en gång ett centerparti…

  1. Ping: Alliansen skapar historia « Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s