Vecka 4 och 5


Här kommer en försenad veckosammanfattning av veckorna 4 och 5

Måndag
Måndagen den 19 januari var en dag med förvånande få möten för att vara en måndag men desto mer arbetsuppgifter som kunde bli gjorda. Förmiddagen ägnades dock åt två möten, dels träffen med politiska sekreterare och sen hela oppositionen.

Efter lunch jobbade jag lite med Förtroendevaldas dag som går av stapeln lördagen den 28 februari. Sammanställde även det Rådslag som jag och Carina Dahl ansvarat för och som handlat om Minskade klyftor (Socialdemokraterna bedrev under 2008 ett antal lokala rådslag som ska ligga till grund för arbetet med ett lokalt valprogram till 2010).

Tisdag
Tisdagen är en dag som kommer gå till historien, men inte av händelser som gick av stapeln i Örebro (även om jag klippte mig så kan jag inte ens med den största dryghet jag kan förmå att uppbringa påstå att jag blev SÅ snygg, och ur det kommunstyrelsesammanträde där jobbkrisen diskuterades kom just ingenting från majoriteten). Nej, tisdagen blev givetvis den dagen då USA fick en ny president. Det känns fortfarande så här ett par veckor senare helt otroligt häftigt!

Jag såg installationen på kvällen och jo, ett par tårar rann allt längs kinderna.

Onsdag
Hade bokat in en träff med Malin och Ullis på morgonen för att diskutera hur vi skulle bemöta majoritetens förmodade aktioner i och med jobbkrisen men i och med att de var noll och intet diskuterade vi mer vad vi ska göra istället.

Tillsammans med vår assistent Maria fixade jag utskicket till våra Kommunfullmäktigeledamöter. Vid 11.45 bar jag mig iväg till Friskis och Svettis för att spinna. Har nu spunnit i lite drygt en månad och jag måste säga att jag gillar det skarpt! Tycker det är skönt och extremt påfrestande, vilket väl liksom är själva grejen.

På eftermiddagen diskuterade jag i bostadsplaneringsgruppen om hur vi ska minska kön till LSS-bostäder. Även om diskussionerna förhoppningsvis är fruktsamma börjar jag bli uppriktigt orolig för att majoriteten inte tar frågorna på tillräckligt stort ansvar. Det känns som att det är lite väl mycket naivitet i hur stort problemet är. Vi får ge dem en liten tid till men snart måste det börja hända något innan vi slår på stora trumman. Nu börjar det gå lite väl långsamt i förhållande till behoven.

Torsdag
Jobbade hemifrån på förmiddagen – hade helt enkelt för mycket att göra och kände att jag ville jobba mer koncentrerat. Skönt att ha ett sånt jobb ibland! Och så fick ju katten lite sällskap också – det ska man inte förminska!

Var med Carina Dahl på presidiesammanträdet med Social välfärd.

Fredag-söndag
Hjälpte Carina Dahl att skriva ett pressmeddelande om vår motion om att ta fram en vänortsskylt, en skylt som pekar ut riktningen och avståndet till Örebro kommuns vänorter. Donade lite innan jag gick hem lite extra tidigt. Begav mig nämligen sen till Centralen för att hoppa på bussen som tog mig till Karlstad där jag efter byte till tåg fortsatte till Säffle! Lena åkte redan på onsdagen och tillsammans med henne upplevde jag en möe trevlig helg i Värmlandsmetropolen (besökte även Dalsland och Fucking Jävla Kuk-Åmål (vilket var ett elakt namn (som inte stod på någon välkomstskylt) då staden var mycket mysig)). Pimplade (fick bland annat en liten fjuttefisk som jag råkade slita av på mitten), umgicks med Lenas familj och vänner och svor över vått vinterväder.

Hem på söndagkvällen.

Måndag
Om måndagen den 19 var lugn på mötesfronten var måndagen den 26 tiofallt ”värre”.

Förmiddagen var ”som vanligt” – först träff med politiska sekreterare och sen hela oppositionen. Denna gång var även kommundirektören Lena Källström med och informerade om vad som är aktuellt.

Vid 13 träffades bara Socialdemokraterna och gick igenom lite aktuella frågor.

Klockan 16 gick jag ner till Socialdemokraternas lokal för Första maj-kommittén som planerar just årets Första maj-firande.

Sen var det bara att kopiera papper till kvällens kommunfullmäktigegrupp som började klockan 18.30 och pågick fram till 21.00. Dessa måndagar är lite maratonbetonade, men samtidigt givande på sitt sätt.

Tisdag
På tisdagsförmiddagen träffade jag tillsammans med vår kommunfullmäktigeledamot Lena Beime författaren Sören Olsson för att prata om en fråga som ligger alla oss tre väldigt varmt om hjärtat. Mer om det kommer att komma så jag skriver inte mer om det än. Fick hans bok ”Prins Annorlunda” i en signerad form, och då jag redan fått den av Lena Beime passade jag på att få även den boken signerad och ge till min flickvän. Har inte hunnit läsa den själv än men Lena (flickvän – inte Beime, inte Baastad) tyckte den var väldigt bra. Ser fram emot det.

Hjälpte landstingsstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson, riksdagsledamoten Eva-Lena Jansson och oppositionsrådet Lena Baastad skriva en debattartikel. Eller ja, hjälpte och hjälpte, min insats var högst begränsad men jag försökte väl få ihop det lite grann. Tycker det är skithäftigt egentligen! När jag ser bilder från partiets framtidsdagar i Västerås och ser våra ”mäktigaste” i partiet; Mona Sahlin, Wanja Lundby-Wedin, Margot Wallström och Marita Ulvskog, samt ser på ditona i Örebro; Marie-Louise, Eva-Lena, Lena, Irén Lejegren, så är det lite häftigt. Lite annat än gubbhögern!

På grund av högerkoalitionens oförmåga att hantera budgetprocessen hade min nämnd ett extramöte på tisdageftermiddagen, enbart för att ta budgeten. Vi i oppositionen reserverade oss till förmån för ett eget förslag. Jag ställde frågan hur det kom sig att inte det sparbeting på 1-3 procent som kommunstyrelsen väntas åtminstone vilja se konsekvenserna av inte diskuterades under budgetfrågan och fick mest grymtanden till svar innan förvaltningschefen till sist erkände att de hade en viss budgetpåverkan att kapa 17,5 miljoner kronor från nämndens ram någon månad efter det att nämnden fattat beslut om hur den ditills tilldelade ramen ska fördelas. Mycket underligt.

Onsdag
På onsdagen hade kungen namnsdag.

Det var också kommunfullmäktige. Den enskilt största frågan var Lena Baastads interpellation om jobbkrisen. Spinnade vid 11.45.

Efter kommunfullmäktige bowlade jag tillsammans med ett par kompisar till Lena (flickvän). Det gick skitbra för oss alla (ska inte berätta om ordningen för M:s skull). Därefter åts det på Efesos.

Torsdag och fredag
Hade två helt mötesfria dagar vilket gjorde att jag hann få mycket annat undanröjt. Skönt och effektivt! Spinnade mitt första medelpass vilket var sjukt mycket jobbigare än baspassen, men fan tro’t så klarade jag väl det med.

Lördag och Söndag

Fick besök på lördagen av mamma, Janne och Per. Spinnade på söndagen. Lagade god mat och tittade på TV, promenerade och myste. Skön och lugn helg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s