Nu stängs äntligen Guantanamo


En tid är över och en ny har inletts. Även om jag tror att det finns all anledning för grupper som värnar om de mänskliga rättigheterna, exempelvis Amnesty International och Human Rights Watch, att fortsätta hålla ögonen på USA (alla beslut tas inte av presidenten och Barack Obama är trots allt amerikansk president och behöver vinna amerikanarnas röster, inte europeernas) så är beslutet att stänga Guantanamo ett enormt stort steg i rätt riktning.

Det som skett i Guantanamo är vidrigt på alla sätt. Att hålla människor tillfånga utan att ge dem en chans till en rättvis rättegång är ett brott mot i stort sett alla juridiska regler som finns. Det är också ett brott mot all rättstradition som finns.

Barack Obama kommer nu, redan under sina första dagar som amerikansk president, fattat beslutet att stänga Guantanamo. Det skickar signalen att mer är på väg!

Annonser

3 thoughts on “Nu stängs äntligen Guantanamo

 1. Nu försöker nog USA skicka internerna till Sverige. Det vore verkligen på sin plats att ta hand om sin egen byk.

 2. Glöm inte att minst 11% av de frisläppta internerna har bekräftast återfallit i terrorism. Obama kommer få en grym bakläxa om det som konsekvens av hans lättare linje leder till nya terroråd på ameriansk mark.

  Betänk att GwB åtminstone hållit medborgarna säkra sedan 2001…

 3. vadå äntligen?
  jag tycker det är alldeles för tidigt för att ens stänga ner det!
  terrorister som har dödat för nöjes skull eller pengar borde inte få leva, vi i Sverige är alldeles för mjuka!

  här dödar folk för att få hamna i fängelse, där man får pengar, utbildning, motion/träning och bättre mat än de i skolan.

  nä jag tycker då verkligen att de borde tänka till innan de stänger ner det enda ”fängelse” som hanterar och KAN hantera terrorister m.fl så som de borde behandlas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s