President Barack Hussein Obama


Jag har sagt det ett par gånger högt för mig själv. Ännu låter det inte alldeles verkligt. President Barack Hussein Obama. Det liksom blir att man säger President Bush på samma sätt som man åtminstone ett par dagar efter nyårsskiftet brukar hänvisa till det nyss lämnade året.

Både eftermiddagen och kvällen har varit fantastiska! Rena drömmen för en politisk freak, med svulstiga ceremonier, långa tal och traditionella inslag i form av att prick klockan 12.00 idag amerikansk tid, alltså 18.00 svensk tid, blev Barack Hussein Obama USA:s 44:e president, trots att han ännu inte svurit eden. Själva ”edssvärandet” gick ju inte speciellt bra, men tydligen var det chefen för Högsta domstolen som helt enkelt läste fel. Så kan det gå.

Nu är i alla fall tiden här. Idag känns verkligen som en ”dawn of a new beginning”. Kraven på mannen är enorma, även från mig. Allt annat än världsfred i morgon är ett fiasko. Nej, men självklart står hoppet nu högt och USA, och därmed också världen, måste styras in i en annan riktning.

Ett åttaårigt helvete med Bush är slut. Nu börjar något nytt, något annat. Nu är det läggdags tisdagen den 20 januari 2009. En dag likt många andra – men ändå, en dag då historiens vingslag satt avtryck som aldrig kommer suddas ut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s